Cenk BEY paylaþmýþ Hiçbirimiz burada yazdýðýmýz kadar
>-ne bilgili
>-ne hassas
>-ne düþünceli
>-ne de donanýmlý deðiliz.
Twitter, insanýn her þeyini abarttýðý bir yer.
Cenk BEY paylaþmýþ Hiçbirimiz burada yazdýðýmýz kadar
>-ne bilgili
>-ne hassas
>-ne düþünceli
>-ne de donanýmlý deðiliz.
Twitter, insanýn her þeyini abarttýðý bir yer.
Vob zaten zordu son aylarca daha da sýkýntýlý oldu.
40 kontrat ile dönemiyorum..Anýnda fiyat hareket ediyor.Böyle giderse ben de bir daha bulaþmamak üzere býrakýrým.
Hissede yýlda bir kez 6 ayda %60-80 yapmak çok rahat.Global-býst100 den sonra hisse seçimi önemli.
Temettü vs... hiç iþim olmaz.
Sorun; sermaye yüksek olmalý ki, HEM 6-8 HÝSSEYE YATIRIM YAPIP TATMÝN EDÝCÝ KAR OLSUN.
Bakmayýn bu seneye ,genelde býst ile dolar ters orantýlýdýr.Sizin tl kazanç oranýnýz dolar kazanç oranýný bile geçebiliyor.
Not ediyoruz;üstadlarýn þiddetle önerdiði hisseleri.Onlar býst100-global düþünmeden ALIN DÝYORLAR.
BÝLANÇO, F/K VS....hissenin yedi göbeðini araþtýrýyorlar ama BIST100 ü hesaba katmýyorlar...Misal BIST100: 1.700 OLSA HANGÝ HÝSSE DAYANABÝLÝR?
Birisi kan gurubuna kadar araþtýrmýþ: AYEN,DOHOL diyor...(kriterlerime uyuyor)
Baktým þöyle ,uygun ortamda olur dedim.Uygun endeks olsun ...UYGUN ALIM NE ZAMAN,ÝÞTE ALTIN SORU?
Ayen ,alýn dedi takipçileri aldý.10 gördü..ama endeks çözülünce 8,40 oldu..oldu ya endeks 1.700 olsa bu hisse 6.00 olur....Ama endeks yükselirse bu hissenin daha hýzlý gideceðini düþünürüm.
22 yýldýr býstteyim...Basit ama çok önemli olan þeyi yýllar sonra öðrendim: ENDEKSÝ HESABA KATMADAN ASLA HÝSSE ALMA.
Çünkü endekste bir yýkým olursa ,babanýn þirketi bile yýkýlýr.![]()
Son düzenleme : ABKA; 23-02-2022 saat: 20:08.
Benim Viop da hiç iþlemim olmadý ama yine benim anladýðým bundan para kazanmak istiyorsan yerine göre bir süre yerinde oturup iþlem yapmama üzerine kendini disipline etmelisin diye düþünüyorum
Fýrsat geldimi çakýp geçeceksin ,her gün zýplayan birisi para kazanamaz gibime geliyor ,
not: eskiden iddiada saðlam maçlar gelince oynardým ve kazanýyordum ,bu aralar en son Tanzanya ligine oynamaya baþladým ,tabi kaybetmekte kaçýnýlmaz oldu . Bu gün eskiye döndüm
ikinci not : en çok kýzdýðým grafik atanlar ,bunlar zaten peþinen kaybetmek için kendilerini proðramlamýþlar
yarýn yine güreþ var..
vadeli de favorilerim pgs,tuprs,toaso... az,öz
Endeksin gidiþatýný kimse bilemez. Ancak doðru þirket seçimi ile endeksten baðýmsýz olarak kazanma þansýn olur. Mesela endeks 2100 iken 10 liraya bir hisse alýrsýn endeks artmasa da hisse 20 lira olabilir endeks düþse de tekrar 10 liraya inmez.
Benim yýllardýr gördüðüm endeksi hesaba katarak hisse yatýrýmý yapamazsýn. Çünkü endeksin ne zaman düþeceðini bilmek imkansýz. Ancak bir miktar nakit býrakabilirsin.
Yer Ýmleri