Beyler eðleniyor muyuz..?
Çakýlmayacak mýydý borsa yaaa..
Mal daðýtýmý da var halbuki..
Beyler eðleniyor muyuz..?
Çakýlmayacak mýydý borsa yaaa..
Mal daðýtýmý da var halbuki..
sonra burdaki at gözlüðü takan troller ''bah olum endeks 1 yýlda %30 çýktý'' diyorlar...
nah çýktý git o %30 çýkmýþ paranla ne alabiliyorsun...
geçen sene ayný döneme göre %50 nakit olarak daha fazla ödedim...
neyse konumuza dönecek olursak...
geçiþ dönemlerinde xu100 endekse bakýyorum...
endeksin acilen 2,000 üstüne atmasý gerekir...
ordaki direnci aþmasý gerekir yoksa geri sarabilir...
yeni yýlda 1900 ile 2050 arasýna sýkýþan endeksin artýk yolunu çizmesi gerekir...
borsada spot iþlem yapýp onu da çok nadir yapan alýp bekleyenler için borsanýn bir yýlda þu kadar artmasý veya dolar bazýnda bu kadar artmasý çok önemli olabilir.
ama viopta önemli olan sermayei ne kadar hýzlý döndürüyoruz, kaldýraç var mý gibi konular.. elbette neticede para kazanýyorsak ve bunu dolara çevirdiðimizde hatýrý sayýlýr (sermayeye göre) bir rakam oluyorsa önemli olan bu.. neticede burasý viop topiði. kaldýraç var. öyle ya da böyle kullanýyoruz bu kaldýraçý , kimisi 2-3 kimisi maks..ve ayný parayý sürekli hýzlý biçimde döndürüyoruz..
bu nedenle borsa kaç olursa olsun yýldan yýla deðiþim olarak.. arada kaç defa bize %5-*10 luk hareketler saðlýyor o önemli..
bu açýdan bakýldýðýnda bizim borsaya söylenecek çok laf yok..oldukça volatil.. oyunda hile olmasýn yeter..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Þahin gönül kardeþim dün tüyo verdim yemyeþil diye anladýysan helal olsun
Batýdan ABD, Doðudan Rusya. Avrupayý hamburger yapmaya çalýþýyorlar.
223000 viop..
Bastý gidiyor..
Mal daðýtýcýlar çökerticiler ..
Beni aracý kurum elemaný olmakla suçlayanlar..
Neredesiniz yahu..
Geçen 2800 3000 xu100 için var mý kimse demiþtim..iddiaya..
Yemedi galiba kimsede..
Yer Ýmleri