Artan

29,92 10 14:20
50,40 10 14:20
202,50 9.99 14:19
46,94 9.98 14:20
364,00 9.97 14:19
Artan Hisseler

Azalan

100,20 -9.97 13:55
3,31 -9.81 13:55
15,25 -7.74 13:55
75,25 -6.52 14:21
67,55 -6.38 14:21
Azalan Hisseler

İşlem

16.183.886.160,00 14:21
8.165.801.364,50 14:21
7.864.435.811,43 14:21
6.075.450.015,10 14:20
5.912.512.298,78 14:21
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop XXXIX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    13,149
    Blog Entries
    1
    Siz pazarciyi 1 2 kişi bilirsiniz. Halbuki ekip ekip. Üretim yerine gidip alıyorlar sonra şehirde abi kardeş amca dayı paylaşıyorlar.

Pahalı yemenizin sebebi marketler ve sonra pazarcılar. Hiç kazanmayan bakın hiç kazanmayan pazarcinin arabası ve evi var. Tamam zor iş ama diğerlerini düşünün. Evler dükkanlar bir sürü.

Yav her gün kavga ediyorum. Abi 6 tl yazma 4.5 tl yaz zaten 10 tl satabiliyorum diyor.

Ya bugün öğrendim 2 tl karnıbahar almış köylüden 12 tl satmış yüzlerce hemde. Fena değildi diyor.

Oha diyeceksiniz ama marketler daha ucuz alıyor.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    bu düzeni sistemi değiştireceksin işte...pazarcı bile yerinden mal alıyorsa alabiliyorsa belediye kuracağı organizasyonla haydi haydi yapar bu işi...pazarcı %100-300-500 le mi satıyor belediye %20 ile satsın...o da kar etsin ettiği karla da yine halka hizmet götürsün...v.s....ama nerede o irade? nedense kimse bu işe dokunmuyor...sanki gizli bir el sakın haa diyor...

Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Siz pazarciyi 1 2 kişi bilirsiniz. Halbuki ekip ekip. Üretim yerine gidip alıyorlar sonra şehirde abi kardeş amca dayı paylaşıyorlar.

Pahalı yemenizin sebebi marketler ve sonra pazarcılar. Hiç kazanmayan bakın hiç kazanmayan pazarcinin arabası ve evi var. Tamam zor iş ama diğerlerini düşünün. Evler dükkanlar bir sürü.

Yav her gün kavga ediyorum. Abi 6 tl yazma 4.5 tl yaz zaten 10 tl satabiliyorum diyor.

Ya bugün öğrendim 2 tl karnıbahar almış köylüden 12 tl satmış yüzlerce hemde. Fena değildi diyor.

bearbull abi aşşağıda seni görmüşken sorayım yapsan yapsan sen yaparsın

endeks bir sene veya son iki senede elinde de kadar data varsa

gün içinde artıdan eksiye geçmiş veya eksiden artıya ? bunu hesaplatabilirmisin ?

örnk : 400 işlem gününün kaç günü bu şekilde olmuş.

amacım şu, trend ve yatay süreci birbirinden ayırmak.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,366
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    bearbull abi aşşağıda seni görmüşken sorayım yapsan yapsan sen yaparsın

endeks bir sene veya son iki senede elinde de kadar data varsa

gün içinde artıdan eksiye geçmiş veya eksiden artıya ? bunu hesaplatabilirmisin ?

örnk : 400 işlem gününün kaç günü bu şekilde olmuş.

amacım şu trend ve yatay süreci birbirinden ayırmak.
    uğraşılırsa yazılırda
    önceki gün kapanış > açılış (düşüşle başlamış) önceki gün kapanış < kapanış (yükselişle kapatmış)
    gibi tersi de yazılmalı. sonra bunlar + ve - ler için değişkene tanımlatılıp toplatılmalı vs vs
    uğraşmaya heves lazım.

getirisi olmayan işlere zaman ayıramıyorum artık.
    Bear_Bull
    @BearBull26

Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    uğraşılırsa yazılırda
    önceki gün kapanış > açılış (düşüşle başlamış) önceki gün kapanış < kapanış (yükselişle kapatmış)
    gibi tersi de yazılmalı. sonra bunlar + ve - ler için değişkene tanımlatılıp toplatılmalı vs vs
    uğraşmaya heves lazım.

getirisi olmayan işlere zaman ayıramıyorum artık.
    Bear_Bull adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz.

Ben bu kurnazlığı yapanların taaaa...

Toptancı ne kazanıyor?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    13,149
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Toptancı ne kazanıyor?
    Toptanci.... diyelim narenciye bahçesi buldu ki fiyat toptan 1.6 tl olsun portakal gibi bu sene. Orayı alır. Ve orası ile ilgilenir. Soğuk vurur sel olur dolu olur vs vs. Neyse ihracatçı gelir 2.5 3 tl iyisini alır işte malın yüzde 60 olur. Gerisi ülkenin her yerinden marketci pazarcı gelir onlara verir.

Kimi ürün stoklanabilir mesela patates... stoklar isen korkudan başın ağrır basılacak el koyarlar diye. Kim ne yaparsa yapsın derler mal stoklamaz bu kez kışın daha pahalı olur. Stoklama olmadı ya. Ürün hiç bulunmaz bu kez.

Aman neyse boş ver. ...

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •