iþc den çýkan aðalar bir hisseye daldý bakalým hayýrlýsý hemde yüklü girdi hanzolar durup dururken tkaýldýk peþlerine
iþc den çýkan aðalar bir hisseye daldý bakalým hayýrlýsý hemde yüklü girdi hanzolar durup dururken tkaýldýk peþlerine
Yazdýklarým yatýrým önerisi deðildir akýllý olun kendi aklýnýz var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Dostum, temettü yatýrýmcýlýðý bence özendirilmesi gereken biþi.
Dediðim gibi, ben de yapmýyorum ama özellikle amatör kiþiler için yanlýþ bir yol deðil.
Ama iþte bizim yatýrýmcý profilinde kýsa zamanda köþeyi döneyim mantýðý olduðu için zor.
Sonuçta temettü yatýrýmcýlýðý dedin mi, minimum 5 sene ama tercihen 10 senelik bir süre içinde deðerlendirmek lazým.
Mesela Eregli'nin temettü verimliliði yüksek ama diðer firmalarýn o kadar deðil.
Ama bu diðer firmalarý kötü yapmýyor.
%5-6 temettü verimliliði olan firmalara yatýrým yapmak saçma gibi geliyor þu an ama uzun vade baktýðýnýz zaman öle olmuyor aslýnda. Hele ki enflasyonun yüksek olduðu bir dönemde çok daha mantýklý.
Temettü yatýrýmý yapan birinin zaten borsanýn yükselmesinide istememesi lazým. Bir faydasý yok. Aksine hisse fiyatlarý artýyor, temettü verimliliði düþüyor. Temettü yatýrýmcýsý olduðun an zaten bir nevi ayý oluyorsun
Tek dikkat edilmesi gereken doðru þirketlere yatýrým yapmak. Onlar para kazandýðý sürece win-win bir durum. Endeks aþaðý giderse "ucuza hisse al", endeks yukarý çýkarsa elindekiler deðerlensin gibi...
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
hanize bakanýnýn yarýn yabancý yatýrýmcýlarla görüþmesi varmýþ.
ne diyecekler acaba adamlara.
thy de ya mallandýlar ya shortçu yakaladýlar..
Yer Ýmleri