Originally Posted by
*Bozkurt
Ýþin sýrrýný çözdüm, daha yeni yeni para katlamayý öðrendim.
Çok basit kurallar var aslýnda
1.hergün iþlem yapmýycan
2.endekis dipleyip tepki yapacaðýný anladýðýn an, ilk çýkanlara atlýycan
3.endekis düþerken hisse almýycan
4.viobda asla þort giymiycen,çoðunlukla long flat takýlcan
5.þelale baþladýðý an, þortta deðilsen tepkiye lönk açmýycan, bi dibini görsün. Pinpon topu gibi zýplar ken lönklüycen
6.þort demek palanýn mazutu demek, bunu ekranýn köþesine asýp sürekli gözönünde tutucan
7.hisseye aþýk olmuycan,
8.duygusuz olucan, bir aç köpek gibi tek lot bile zararýna poz. kapatmýycan
9.palanýn en kýzdýðý þey elini belli etmiycen
10.borsada fýrsatlar hiç bitmez. bunu unutmuycan.
Akþam bakalým kasadaki ceton bugün artmýþ mý yoksa eksilmiþ mi diye
Önerilerini genelde beðendim. Üzerinde düþünüp gerekçeler ve örnekler ile geliþtirip kitap haline getirilebilir.
Borsanýn deðiþik bir caizbesi var ve çift taraflý bir masa, sürekili masada taraf deðiþtirebilmek gerekiyor ya da kiþi kendi psikolojisine uygun bir format geliþtirmeli. Belki 8-10 temel format vardýr, kiþinin psikolojisi, bilgisi, maddi durumu, vadesi, hedefi ve ilgilendiði yatýrým/trade aracý ile uyumlu formatlar olduðuna inanýyorum. Bir yerde uymsuzluk olunca kazanmak tamamen þansa kalýyor. Mesela EKGYO ile gün içi oynarsan komisyona para gider, hareketlendiði zaman da terste kalma ihtimalin olabilir. Her formatta ters örnekler ile neyin neden olmadýðý çýkarýlabilir tabi o arada ömür biter.
Þimdi fon alýrken test yapýyorlar ama üstün körü sorular ve cevap seçenekleri var. Fonlara daha detaylý disiplin ve kontrol gelse yatýrým için daha iyi olabilir ama ülkede kimseye güvenilmiyor. Frontçu diye uluslararasý tabir bile var, bir de adamýn kendi parasý deðil çok da gece gündüz kafa yoracak adam kendi parasýný iþletiyordur.
Vakit geçrmek ve hobi niyetine yapýlýnca da çok konsantre olunamýyor ve disiplin bir yerde kopuyor.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri