Kusura bakmayýn genelde orta vade yönü tuttursanýz da Akcay methodu sizinkinden çok daha iyi, pozsuz devam ederken bile o günün tavan yapan hissesinde olmasý olsun, en kötü düþüþ günlerinde shortta bekliyor olmasý olsun birçok konuda sizden üstün.
Bu sebeple bence siz de kabýul edin daha baþarýlý olduðunu.
alalal kimse bana laf söylemedi. 42 senedir bu foruma yazarým þu an çok gereksiz hissettin kendimi.
Hsonu kýyamet senaryolarý konuþurken de demiþtim..bu tür zamanlarda 1-2 saatte görüntü tamamen deðiþir...bir haber gelir, konuþtuk, konuþmaya devam edeceðiz, ilerleme var vs her þey tozpembe olur.
ya da, zelensky ölü ele geçirildi diye haber gelir..bu iþ daha da uzar, sorunlar büyür vs.
bu nedenle akþamdan sabaha çok konuþmanýn anlamý yok..seans içi bile %3-5 lik aþaðý yukarý hareketler olabilir...yapýlacak tek þey bu tür zamanlarda portföyü makul riskle yönetmek, kredili iþlem kesinlikle yapmamak...vadelide yüklü poz açmamak ve tehlike anlarýnda bir miktar portföy korumasý yapmak.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Himmm hafýza zayýf galiba THY 12 15 arasý gezinirken her sabah iþ edinmiþti min 3 4 defa
Devlet hisselerinden uzak durun devlet hisselerinden uzak durun
Diye yazmayý
Þimdi gelmiþ 27 29 arasý THY al sat yapýyormuþ ekstre vs vs
O zaman bu algý yönetimini neden yaptý? Ýnsanlarý devlet hisselerinden THY dahil neden uzak tuttu? Amacý neydi? Hakli mi çýktý?
Açýk sözlülüðün için teþekkürler..
Gerçeklerden bahsederken artýk nazik bir dil kullanamýyorum..
Dünya müthiþ bir aptallýðýn içinde ve daha da batýyor..
Misal burada borsalar düþemez falan yazýyorum ama..Neden düþemez..O batý nýn çok lak lak ettiði herkese sattýðý pazarladýðý serbest piyasa teorisi yüzünden mi..
Yooo..
Oyunun kurallarý 2008 de deðiþti..
Misal dolar 8 den 18 e serbest piyasa içindemi gitti..TA ile mi gitti
Neden þimdi gidemiyor..naas a ne oldu..Neden 2 ay boyunca baðrýldý çaðrýldý da birden susuldu mesela..
20 seneden fazladýr borsa izlerim..
cauti söyler misin dolar yükselirken borsanýnda sidik yarýþýna girdiðini 1 (bir) kere þahit oldun mu..
Kurallar ve oyun komple deðiþti..
Bak yukarýdaki arkadaþ yazmýþ..Atom savaþý olmadan düþmez borsalar diye...ee o noktadayýz zaten..Bende kinayeli bi þekilde dile getirdim..
FED 2022 de faiz için yaz çizmeye baþlar mý baþlamaz mý..Hatta üstüne para basar mý basmaz mý..
Ya tamda FED in 134 kere faiz artýþý beklendiði yýlda RUSYA ukraynaya dalýdalý verdi..
Yine tam faizler abd çin ticaret savaþý dendiðinde birden PANDEMÝ patlatýldý..( bu pandemi misal neden 2008 de heryer yýkýlýrken patlamadý...hep herþeyde bi gizli el..bir sýralama var dikkat ediyor musunuz)
1 gece de apar topar faizler sýfýra çekilip üzerine 4 trilyon dolar daha verildi piyasalara..
Pandemi o gece sona erdi piyasalar için..
Ne kadar ilginç demi..
Þimdi ben komplocu muyum..Varsýn öyle olsun..
Yer Ýmleri