Þu "Wall Street Wolf" filminin hikayesi gerçek olaylara dayanýyor, izleyenler biliyordur. Filme konu olan bu gerçek borsacý adam, ismini hatýrlamýyorum, bitcoin ve kripto dünyasý için yanlýþ hatýrlamýyorsam kripto para teknolojisinin faydalý ve önemli birþey olduðunu ancak kýsa zamanda zenginlik hayali kurulan bu dünyayý hafiften lale devrine benzetmiþ ve en önemlisi þu cümleyi kurmuþ;
"lale devrinin sonunu vadeli iþlemler getirmiþtir"
Bir aydýr bu kripto dünyasýnýn baþýna gelenler de sanýrým bu adamýn dediklerini doðruluyor. Çok uzman deðilim ancak benim de gördüðüm gidiþat bu þekilde. BTC vadeli iþlemler çýktý çýkalý bu kripto dünyasý kýçýný toparlayamadý. Bu noktadan sonra sana bana öyle havadan para verip zengin etmezler. Kripto dünyasýna geçen sene baþýnda ya da en geç yaz baþýndan girmek varmýþ... Denk gelemedik maalesef...
Sn. Secbul'un dediði gibi yüzlerce coin ve kendi zinciri bile olmayan baþka coin'in sýrtýnda parazit olan token'larla "X projesiyle para topladýk, size de alýn tahvilleriniz(tokenlarýnýz)" yani dayanaðý olmayan deðersiz sanal kaðýt parçalarý.
Ben þahsen kýsa süren kripto maceramda önce kardaydým, þu an zararla kenarda oturuyorum. Zarar ettiðim coini elimde tutuyorum hala. Bir sene de beklemeyi düþünüyorum. Kar ettirirse ( kar derken "to the moon" falan deðil yani normal bir insan evladýnýn beklentisi kadar) ettirir, yok ettirmezse yapacak birþey yok deyip acý hatýralarýn arasýna gönderirim.
Bir yýl bekleyip de hala kazandýrmýyor ise ya da zararýmý çýkartamýyorsam yemiþim böyle kripto para dünyasýný...
Btc, Ether fiyatý çýkýyor, alt coinler/tokenlar dip yapýyor ya da yerinde sayýyor, bunlarýn BTC ve ETH pariteleri düþüyor.
Btc, Ether fiyatý ufak düzeltme yapýyor ama alt coin/token kendini toparlamýyor ve pariteleri de yerinde sayýyor.
Btc, Ether fiyatýný dump yapýyorlar %20-30-40 eksi yapýyor, altcoinler/tokenlar ve pariteleri yine sürünüyor...
E bu millet nerden para kazanacak, trade ile nasýl kazanýlacak bu ortamda, bilen varsa anlatsýn?
Aynen kumar oldu artýk, eðer çok ballý iseniz girdiðiniz coin/token, eth ve btc'nin bu dalgalanmalarýndan etkilenmiyorsa hatta onlar karþýsýndan pariteleri artyorsa elinizdeki eth/btc miktarýný artýrma þansýnýz var. O da bir yere kadar, neden; "oh be iyiymiþ bu iþ deyip" token token gezmeye baþlýyorsunuz, o parite benim bu parite senin derken ilk baþta kazandýðýnýz etherler yavaþ yavaþ erimeye baþlýyor.
Bu nedenle zarar ettiðim coin'de bekliyorum þu anda. Bir yýl sonra göreceðiz bakalým ya batar ya çýkar...
NOT: Sn. Krokodil, ben de yavaþ yavaþ sizin kývama gelmeye baþladým. "Dump kremi" olarak marka öneriniz var mýdýr![]()

) ettirir, yok ettirmezse yapacak birþey yok deyip acý hatýralarýn arasýna gönderirim.

Yer Ýmleri