.
.
Set up nedir. ?
Eliotta bunun karþýlýðý 1 ve 2 nolu dalgalar.
.
.
1 - aniden giden trendde çok ters geri geliþtir. Ýlk tepkisi þok geçirme gibi. Bunun 1 olup olmadýðý belli olmadýðý için 1 veya A ? þeklinde deðerlendirmek gerekir. Eliottcu adam malda ise paniklemeden bekler. Bir önceki yükselen dalgada alt dereceden 4"' patlatýlmýþ mý bakar. Evet patlamýþ. Basar iþareti 1 veya A. Paniklemeden bekler.
2 - 1 nolu dalgayý sindirme olarak geliþir. Eliotcu adam bunu bekler sabýrla. Korkak ise %50 den çýkar yoluna bakar. Gelen tepeye 2 veya B yazar geçer.
.
.
Þimdi þu anki duruma bakalým
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
.
.
(C) ye giderken aniden sert geri geliþ oldumu ? ve bu alt dereceden bir 4"' patlattýmý..Evet.
Ben bu dalgaya 1 yazdým. Þimdi eliottcu adam 2 yi bekleyecekmi ? Aynen...
.
.
2 nerede olacak... korkak ise %50 den kaçar. Az biraz %61.8 den verir geçer arkasýna bakmaz. Aynen ekranda görüyorsunuz.
.
.
Þimdi zoomlayalým.
Psikolojik YAS süreci
.
.
Zomllayýnca her nekadar 1 yazsam da burasý a daolabilir. 2 ? yazan yerler b de olabilir.
Ben þimdilik alt derece 1 düþünüyorum. 2 yazan yerlerden %50 ye dikkat.
.
.
Bu kadar zoomlamak hata da verir genelde. Sadece fraktalik dalgalarý göstermek istemiþtim.
Psikolojik YAS süreci
.
.
Dolar giderken aniden düþmüþ tü hatýrlarsýnýz.
Sonra geri gelirken korkak eliottcu (esasýnda akýlýlýlar) %50 den verdi geçti Fiyat 6.38 6.40...
Sonra 61.8 den den kalanlar verdi geçti. Ve trend öldü düzeltme baþladý.
Olay aynen budur arkadaþlar bu bilgi size müthiþ trade þansý verir.
Psikolojik YAS süreci
Çok fazla karmaþýk ve kullaným özellikleri var.
gerçi her yerinde fonksiyonlarý için yazýlý kullaným kýlavuzu çikiyor..
ama ben ingilizce bilmiyorum.. ve bizim viopta da hiç iþlemim olmadý..
vade sonu terimlerini vop24 den duyarým o kadar..
Bitmex den Place Order den Quantity adet Limit Price fiyat girip düþük kaldýraç ile long yada short yapýyorum..
þimdilik iyi gidiyor gibi...kaybetmeden...Ülkemize dýþarýdan döviz kazandýrabilir isek ne mutlu..![]()
.
.
Dolar da fikrim budur... Þu an bir yaylanma arýyorum. Bu yaylanma 38.2 ile biter se süper süper.
Fikir þu dikkatlice anlamaya çalýþýn.
1- Yaylanma olmadýkça býrakýn çýksýn. Terse düþünmeyin. Ýlla bu yaylanmayý yakalamanýz þart deðil.
2- Yaylanma oldu bir de üstüne üstlük 38.2 ye oldu. Bu size long þansý verir oradan. Bu olmadýkça ne yaparsanýz yapýn algýnýz sizi mahvedebilir.
3-38.2 bulur isek yukarý çýkýþta zoomlamaya baþlarýz. O zoomda extra bir 38.2 daha bulur isek süper ötesi.
Psikolojik YAS süreci
Yer Ýmleri