.
.
Bunu yaparken diðer önemli fibonacci de elinde olacak 23.6. Etkisi çok büyüktür. 23.6 ilk önemli SÝNYALDÝR.
Eðer buradan tepki geliyor ise 2 fikrin olmalý.
1-Hmmm önemli bir düzeltme oldumu ?
2-Tekrar tepeye gelirken bence satmalýmýyým ?
.
.
Bunu yaparken diðer önemli fibonacci de elinde olacak 23.6. Etkisi çok büyüktür. 23.6 ilk önemli SÝNYALDÝR.
Eðer buradan tepki geliyor ise 2 fikrin olmalý.
1-Hmmm önemli bir düzeltme oldumu ?
2-Tekrar tepeye gelirken bence satmalýmýyým ?
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
Fiyat 23.6 sýna geldiðinde karar almalýsýn.
Tekrar yukarý gidecek biliyorum. Tepeden satmayacaðým yukarý gidebilir. Ama tekrar aþaðý gelir ise 23.6 da durmaz bu. Oradan satarým 38.2 de gözlerim orada duruma bakarým. Bu bilgi sana %70 e çýkardý tersde kalmamaný.
Psikolojik YAS süreci
.
.
Biste bakalým örnek için. Hiç düzeltme yok iken neden SHORT bekleyesin veya satasýnki. Bu bilgi sana feci puan kazandýrdý veya tersde kalmadýn. Sonra 23.6 ladý. Ýþte buradan sonra iþ karþýk eliotta gidebilir ki orasý ayrý bir konu. Ama sen 23.6 oluncaya dek malý götürdün.
Psikolojik YAS süreci
Secbul Hocam,
Bu geri çekiliþlerle beraber diðer indikatörleri nasýl yorumlamalýyýz? Yani 7000'den geri dönüþte bazý fibo noktalarýna gelecek, 23.6 ya da 38.2 gibi. Buralara geldiðinde diðer göstergelerden de destek alarak hangi fibo oranýndan dönmesi daha muhtemeldir onu nasýl anlarýz?
Atýyorum 23.6'ya geri geldi ama çok hacimsiz ve cýlýz þekilde yavaþ yavaþ geldi diyelim. Bu durumda "gücünü kaybetmemiþ hala yukarý gitme isteði daha kuvvetli" þeklinde yorumu nasýl yapabiliriz?
.
.
.
Konumuza gei döneyim ..Ýdeal olarak çiziyorum. ..38.2 den yaylandý ise direk mi çýkar ? HAYIR...Elioot diyorki yine kýrýlacak. Buna ben zoomlama diyorum.
Psikolojik YAS süreci
.
.
Son yükseliþide fraktalik tek baþýna çýkýþ olarak düþünün. Bu kýsýmda kýrýlacak ve ara dip ile tepe arasý 38.2 baklalýsýn. ve 23.6 !
Þimdi eliot sayýmlarý yapalým
Psikolojik YAS süreci
Psikolojik YAS süreci
Yer Ýmleri