Þimdi güzel günlerdeyiz.
Peki kötü günlerde gören ben þu bir kaç basit anýlarýmý anlatayým.
1-BTC düþmeye baþlamýþtý önce ALT coinlere alým geldi. Bir noktada çarpan ile zarar yoktu. BTC yarýya iner ALT coin 2 ye çýkar hesabý
2-BTC daha da düþtü alt coinler satýþ yemeye baþladý. Bu nokta en sinir nokta baþlangýcýdýr. Hem çarpandan düþersiniz hem alt coinden.
BTC fiyatý 4 de birine düþer alt coin btc cinsinden fiyatý yarýya iner netti yatýrým 1/8 e düþtü.
3-BTC düþüþ duracak gibi yavaþlar ama alt coinler düþmeye devam eder. Bu nokta BTC alýp coin girdiðin anlardýr. Sanki tüm coini ben topluyorum gibi hisettmiþtim (XJO). Bir ara çeyrek sirkülasyon bende idi.
4-BTC düþüþ durur ama coine hala satýþ gelir. Artýk siz alacak gücünüz kalmaz. (veya isteðiniz kalmaz elalemin coini ben mi toplýycam dersiniz.Satmazsýnzýda ekrana bakmazsýnýz.
5-ALT COIN marketleri patlamaya baþlar. Çünkü yüksek gider tablosu ile yüksek server fiyatlarý artýk çýkmaza girer. HAck lendik filan derler kaçar giderler Bu noktada ben PC wallet da olduðum için takýlmadým ama sistemin %80 i bir anda gitti. (Cryptsy). Baþka exchange yok gibi idi...Bir kaç node ve mine ile sistemi açýk tuttuk.
6-Haftalarca bakmazsýnýz ama baþka exchangeler açýlýnca orada coininin listelenmesi için mini fee ödersiniz.
7-Sonra frum spekülasyonuna baþlarsýnýz (artýk geridekim kaldý ise)
.
.
.
.
XJO okadar düþmüþtüki (diðerleride öyle) tüm coini alsanýz 2000 3000 dolar ediyordu. Þimdi 1 Milyon dolar. (tabi coin sayýsý da arttý)

Yer Ýmleri