Dilim döndüðünce izah edeyim..
yatýrýmcý dalgalý piyasada para kazanmaktan önce güvenli liman arayýþýnda oluyor.
Þimdi varsayalým ki 2 BTC ile iþlem yapan bir yatýrýmcýsýnýz.
Son 1 hafta BTC baðýra baðýra yükseliyorum dedi.
Siz ' btc deðerindeki yatýrýmýnýzý ALT coinlerden çektiniz ne yaptýnýz BTC'ye geçtiniz çünkü göz göre göre gelen BTC artýþýný kaçýrmak istemediniz.
Bu hamle ile denizdeki kum zerreciklerinden sadece bir tanesi olarak ALT coinlere volume düþüþü yaþattýnýz yani deðer kaybetmesine sebep oldunuz.Düþünün ki siz bir kum taneciði iken ben varým ali var ahmet var milyonlar oluyoruz ve etkili güce kavuþuyoruz.Ve en nihayetinde ALT coinlerden çýktýk alt coinler tepetaklak olurken biz BTC'de 6-7-8 K aralýðýndan 11xxx K aralýðýný yakalayýp bir güzel kar ettik.
Bu BTC çýkýyor ALT'lar düþüyor-un cevabý idi.
Gelelim BTC düþüyor ALT'lar yine düþüyor ..(!?wtf)
Evet þimdi BTC 'den ufak büyük bir þekilde karýmýzý aldýk ama BTC dengesizleþmeye baþladý. Saatlik Al geliyor 4 saatlik Sat geliyor aþaðýda giderim yukarýda çýkarým keyfim karar verir diyor bizi korkutuyor..Þimdi biz bu durumda ALT coine geçip bu riski x2 mi yaparýz yoksa güven hissedeceðimiz bir liman mý ararýz ?
Cevap ikinci þýk ise bunun tam karþýlýðý USDT'dir.
USDT'nin volume artýþýna bakarsanýz ne demek istediðimi daha net anlarsýnýz..
Dolayýsýyla büyük bir kitle USDT-BTC arasýnda git gel yaparken ALT coinlerin deðer kaybetmesi gayet normal bir durum..
Son olarak..
ALT coinler ne zaman deðerlenir ? Artýk hiç deðerlenmeyecek mi ?
ALT coinlerin birçoðunda ciddi bir rally bekliyorum (YTD)
Ama bunun oluþmasý için gerekli þartlar var.
Bunlardan birincisi BTC'nin 10K ve üzeri seviyede olmasý.
Ýkincisi ise (bu en önemlisi) BTC'nin artýk bir rakama tutunmasý ve aþýrý iniþli çýkýþlý tavrýndan uzaklaþmasý..
Þayet BTC olduðu yere kazýk çakarsa , UsDT - BTC arasýnda gidip gelen yatýrýmcý para kazanamamaya baþlar ve rotayý ALT'lara çevirir..Bu durumda domino etkisi ile ALT coinlerde ciddi bir volume artýþýn getirir..
Hepinimize bol kazançlý bir gün dilerim.
Selamlar.

)

Yer Ýmleri