Originally Posted by
secbul
Hadi 2 Ether alayým diye girdiðim macera sonuçsuz kaldý.
Sinirden çatladým ama NASÝP diye býraktým...Baþýma gelenler...Tam þeytan iþi..
Ýþ bankasýndan EFT yapacaktým Exchange sitesine...
Opera ile baðlandým. Ýþbankasý dediki tarayýcý güncel deðil...Hayda nasýl güncel deðil diye 10 dk araþtýrýyorum..Meðersem opera kabul edilmiyormuþ. Haydi Chrome ile girdik
Müþteri numarasý gir. Müþteri þifresi gir.(Oda habire deðiþiyor ya en son olaný unutmayacaksýn). Burayý geçtin tek seferlik anahtar gir.
Tek seferlik anahtarý Cepten yapabiliyorsun. Onu yapabilmek için AYRI bir þifre giriyorsun. O anahtar veriyor iþte o tek seferlik..
Tamamdýr hesap tayýz..
EFt gir, sitenin verdiði kodu düzgünce gir açýklamaya, miktarý gir, þirket ismi ver, IBANI ý dikkatlice gir..Gönder de..
YOK....
Neden ? Sistemimizde seni blockladýk diyorlar..Sebep ???.... Yok. Güvenlik önlemi. Neyin güvenliði bir sürü cep anahtarý þifreyi veren sensin.....Neyse ekrandaki teli ara..
Tel açýlýr.. Þifrenizi deðiþtirmeniz lazým...Müþteri no gir. Kredi kart nonu gir, Ok güzel. Sistemdeki cep nonu gir..girdik.( Bu arada bunlarý dinliyorum ve kodluyorum telefona)..Tamamdýr sana KOD gönderdik onu oku ve yaz..Tamam okuduk ve yazdýk.
Yeni þifreni gir. Tekrar gir. (Yeni þifreyi de aklýnda ezberlemeye çalýþ oda eskilerden olmayacak falan) ok yaptýk. Belleðe attýk.
Az önce neden blocklandýk merak et..Tekrar ara..MN gir, yeni þifreyi gir, menüden dinle dinle bir yetkili ile konuþmak için menülerden zýpla bekle 2 dk hatta...Kýz ile konuþ. O sana soru sorsun anne adý, doðum tarihi..Söyle et.. Sorun nedir ? Neden blok yedim.
-BEYFENDÝ ilk kez bir hesaba para atarken hemen atmayýn. Siteye girin sonra çkýþ yapýn. Sonra tekrar girip deneyin. NASIL yani ? Öyle...Hayda..
Tamam tel kapanýr. Siteye girili. Müþteri no, þifre yazýlýr, Tek kullanýmlýk anahtar tam oluþtururken tel çalar..ÝÞ bankasý.. Bu kez baþka bayan..
Para gönderecektiniz blockladýnýz..EVET ??..Ok..Anne adýnýz, baba adýnýz. Doðum tarihiniz. bu ksýým 3-4 dk sürüyor uzatmýyorum
EEeeeeee...Efendim doðru insanla konuþtuðumuza ikna olmamýz lazým. Tamam..Siz girmeye çallþýrsanýz yine block atýlacak. ÞUBEYE gitmeniz lazým..
Hayda...Hiç bir þifreyi kodu cep anahtarý ve tek kullanýmlýk þifreyi, doðum tarihi, nüfüs cüzüdaný arkasýnda yazan veriliþ tarihini bile doðru bilen ben bloklandým..
NASÝP....
Az önce kredi kartý borcu bari ödeyeyim dedim tel ile..(PC ve Cep giriþ gitti)..ÞAKKK ödedi hemen..Varya..@@!#+!#
abi okurken yoruldum ya..
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri