Market Cap: $269,778,353,100
BTC Dominance: 48.4%
Market Cap: $269,778,353,100
BTC Dominance: 48.4%
Evet BTC tüm marketin yarýsýna ulaþtý. Altcoinciler BTC ye dönüp trade peþinde. Þimdi hepsini ayný sepete koyup çalkalama zamaný.![]()
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
10.6xx usd civarýna kadar yeþil bir Çýbýk bekliyorum ( haftalýk bar ) , tamamiyle duygusal ...
Mümkün...
d olarak etiketlediðim yer b ise bu fikir doðru çýkabilir. Bu yüzden short olarak 1/4 deyiz.
Yalnýz yakýn çekimde son dalganýn düzeltmesi kritik seviyenin altýna düþtü. Bu her an olasý aþaðý tetikleme de getirebilir. BTC market capi tüm marketin yarýsýna geldi. Bu da ayný sepete yumurtalarýn yarýsý kondu demek. Oyuncular BTC de. Olasý yangýnda EXIT kapýsýnýn önünde yýðýlma olabilir de.
Olasý ifadeler.
BTCEXIT
BTCEXT
CRYEXT
CREXT
Son düzenleme : secbul; 04-08-2018 saat: 09:44.
Psikolojik YAS süreci
Binance Türkiye telegram grubunda millet bezmiþ, saçlarý yolar durumda. Zararý büyük olanlar kabullenmiþ herþeyi beklemekte. Paralar pul olmuþ çünkü, satmanýn anlamý kalmamýþ. Alt coinlerin BTC 5800$ civarýndaki rakamlarýnýn daha da aþaðýsýný 7000$ seviyesinde görüyoruz. Altlar o zamana göre kabaca en az %30 civarý daha da düþmüþ durumda. BTC'nin 5000 lere doðru gidiþatý olursa neler olur düþünmek bile istemiyorum þu an.
Zamanýnda 13 USD'ye vuran ICX þu ara 0.85 USD. Verge(XVG) 0.018 USD civarýnda. Gerçekten altlar sýfýra doðru gidiyor.
Sn mustaine,
Zamanýnda aynýsý oldu. Ben XJO da idim. Toplam capi 2000 dolara düþtü sorna 1 milyon dolara çýktý. Benzer döngü yine geliþecektir.
Baþtan toparlar isek.
1.Nesil kripto para. Coin olarak tabir edilen en basit kripto software. Mesela, BTC, LTC, DOGE. Ýlk nesil olduklarý için bir kýsým deðerliler. Ama çoðu yetersiz ve yeni tekloloji içermiyorlar ve bug barýndýrýyorlar. (BTC den forkla yeni nesile geçiþ hedeflendi ama tutmuyor). Merkezi Bir exchange sitesine ihtiyaç duyarlar. Mesela binance.
2.Nesil kripto para. En öne çýkaný Etherium. Üzerinde token barýndýrabiliyor. Tokeni bir nevi FON gibi düþünebiliriz. Yani bir yatýrým fikriniz var token satýp hayaliniz gerçekleþebilir. Tabi bu hayaller genelde kýsa zamanda zengin olmak içindi.
3.Nesil kripto para.
Ýþte burada yeni fikir ve hayeller var. Bir kýsmý gerçekleþti. Mesela merkezi olmayan exchange. Merkezi olmayan exchange ne demek ? Hiç bir aracýya ihtiyaç duymayan takas sistemi. Ýnsanoðlunun müthiþ hayali. Bence çok çok güzel bir ekonomik olay.
Bu düþüþ sonrasý 1.nesile neredeyse tamamen.2 nesile çoðu/kýsmen veda etmeliyiz. Ve yeni fikri yeni kropto parayý yeni özellikleri ile bulmalýyýz.
Eskileri ne mi olacak ?
Büyük olasýlýk tepeden 100 de 1-3 arasýna düþerler.
Son düzenleme : secbul; 04-08-2018 saat: 20:15.
Psikolojik YAS süreci
Peki ben ne yapacaðým...
Ýlk önce BTC nin dip tramasý ile önce kabasýndan sonra ince ayar ile dibini bulacaðýz. Sonra bu BTC ile altcoinlere böleceðiz. Tercihen 2.nesilden ayakta kalacaðýna inandýklarýmýz.
Çünkü BTC dipten dönerken iþi bilenler BTC de beklemeyecekler. Onu zaten vatandaþ satamadan bekleyecek. Biz BTC dipte iken altcoine geçeceðiz. Zaten altcoin düþecek yeri kalmayacak o günlerde.. Altcoinlerin tavana doðru gittiðini gören vatandaþ BTC yi býrakýp alta yönelecek o anda altlar zaten deli pumplacaktýr biz orada diðer trene binmeyece çalýþacaðýz.
![]()
Psikolojik YAS süreci
Secbul hocam XLM hakkýnda ne düþünüyorsunuz? Yukarýdaki nesillerden hangisinde sizce?
Zira 0,2750 maliyetle bekliyorum... Bir de grafiðini atabilir misniz zahmet olmazsa?
Teþekkürler...
Yer Ýmleri