Çok benzer durumu Cryptsy de yaþamýþtým. Önceki sayfalarda yazdým.
Tekrar edecek olur isem.
Cryptsy hacklendik diyince yüzlerce coin alým satým ve en kötüsü çekime kapandý. Çok az sayýda coinin cüzdanlara çekilmesine admin yardýmcýlarýndan biri bir kaç hafta sonra izin verdi. Þanslý olarak XJO da bunlardan biri idi. O sýrada XJO için baþka pazar yeri yoktu. El mecbur kurtardýðýma sevinip cüzdanda beklettim. Tam ~1.5 yýl. Bu uzun zaman boyunca bitcointalk daki topluluk birleþti ve bir pazar yerlerinde yer bulduk (Cryptsy, Yobit, Nova). E tabi fiyat aylarca çökük kaldý. En son iþte bu yýl beni takip ettiniz sonunda para býraktý. O da BTC dolar karþýsýnda yükseldiði için. Ama bu süre zarfýnda çok fýrsat kaçtý. Peki yakalayabilirmiydim. Belki.
Anafikirler.
1-Exchange sitelerinde coin/token býrakmayýn.
2-Çöp (junk) coin/tokenlerde grafik analiz yapýp kendiniz kandýrmayýn. Çok düþtü gibi.
3-Tokenler fiyat/exchange risklidir. Ama ETH üzerinden dolaþtýðý için cüzdan/exchange daha þanslýdýrlar.
4-En az 3 sitede faal olmasýna dikkat edin.
5-Moral bozmayýn.
6-Eðer satýþ yapýp çýkacaksanýz bu zarar kararýnýzýn arkasýnda durun. Baþka bir þekilde 10 20 x kat yapabilecek fýrsatlarý da düþünün. Kar Zarar kardeþtir. Tradersanýz her daim USD/BTC döndürme þansýnýz olmalý.
7-Eðer satmayacak iseniz ilgili bitcointalk baþlýðýnda ara ara yazýlar yazarak bir þekilde üst sýralarda kalmasýný saðlamalýsýnýz.

eyvallah, ellere saðlýk.

Yer Ýmleri