secbul HOCAM ý az çok forumlardan haþýna oldum samimiyetine dayanarak yabancý sayýmýný buraya alýntýlayým sakýncasý var derseniz bir daha yapmam
teþekkür ederim
![]()
secbul HOCAM ý az çok forumlardan haþýna oldum samimiyetine dayanarak yabancý sayýmýný buraya alýntýlayým sakýncasý var derseniz bir daha yapmam
teþekkür ederim
![]()
Rica ederim. Bu grafikte itirazým var abcde ile B yapmasý bana çok zorlama sayým geliyor. Sanki bilemedik bilemedik sonra ekledik gibi. (Grafik ilerledikçe hep update).
e yazan yer a - b çýkýþýnýn %38.2 si ben buradan kaçtým çok kritik yerden döndü yazdým bunun ertesi alýmdýr, alýmý ise uzattý biraz.
.
.
Bize faydasý. Alýmýn geleceðini bilen shortu kapatýr. Yürekli ise long açar. Ben son kýsmý yapamadým.
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
Þu þekilde yapalým. Önce basit prensipleri öðrenelim. Bu bile kiþiyi yanlýþ pozdan %80 oranýnda korur.
https://www.tradingview.com/blog/tr/...prensibi-2899/
Psikolojik YAS süreci
Ben de çok anlamýyorum bu elliot'dan ama;
e nin olduðu yerde B yi tamamlamýþ gösteriyor. O zaman A dan a ya giden yol neydi? B , A'dan aþaðýda olmak zorundaysa asýl B noktasý a nýn olduðu yer olmasý gerek miyor mu? Bence abcde leri sayarken bir noktadan sonra kopmuþlar gibi![]()
Aynen sn mustaine. Çok zorlama düþünceler. Çünkü içinde fibonacci hesabý yok. Sadece eliott olunca güdük kalýyor.
Grafiði yapan yabancý arkadaþ küçük c sert aþaðý gelince benim gibi afallamýþ ama sonra güdün güdün çýkýnca benim 38.2 den C.4 dediðim yeri pas geçmiþ. Zorlama sayým yapmýþ yukarý BTC patlayýnca sayýmý abcde ile yazmýþ bitirmiþ. O noktaya e yazmýþ.
Psikolojik YAS süreci
.
.
Bu gösterdiðim yer aþýrý önemli yerdir. Çünkü tanrýnýn parmaðý dediðimiz 38.2 yeridir.
Psikolojik YAS süreci
Yer Ýmleri