Ben 2013'te varlýðýndan haberdardým ama ne almaya cesaretim vardý ne de bütçem müsaitti.
Son 2-3 yýldýr dolara, euro'ya, altýna, hisseye yaptýðým muamelenin benzerini yapýyorum. Yanisi öbür yatýrým araçlarý ne ise bitcoin de benim için odur artýk.
Düþerse al, sabit giderse al, uçarsa sat. Bu kadar.
Buradan 4bin'e bir daha düþmez demiyorum bu arada yanlýþ anlaþýlmasýn. Gelebilir. Buradan girseniz bile sadece uzun vadeli düþünün diyorum. Ýlla dibi tutturacam diye kasmanýn anlamý yok, þu an yeterince ucuz zaten.
Bitcoin iyidir hoþdur güzeldir ama çok yaþlandý. Baþýna yakýn zamandan beri takip ederim.
Teknolojik hikayelere temkinli yaklaþýn derim. Yeni bir kripto hikayesi patlar ise btc ms-dos gibi kalýr. Veya çöpe attýðýmýz
nokia telefonlar gibi. The globe facebook a çok yakýn oluþumdu ilk chat benzeri þeyler sundu. 1000 lerce kat fiyata yükseldi ama þimdi koca bir SIFIR.
BTC taþ tekerlek gibidir. Dikkatli olun. Bence bu tren en son 250 dolardan kaçmýþtýr. O zaman ikna olmanýz gerekiyordu.
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
.
.
Borsamýz artýk ismi xb' olan oluþum kývýrmasýna çok yaklaþtýk. Buralardan hififçe bir tepki ile ara dip sonra iyi habere çýkýþ bence.
Psikolojik YAS süreci
Yanlýþ.
Bitcoin'in yaþlanmasý diye bir þey söz konusu olamaz. Kendini sürekli yenileyip update eden bir yazýlým bu nihayetinde.
Otomobil deðil ki eskidi, yenisini alalým diyelim.
Kýsa süre sonra gelecek son güncellemesinin adý da taproot, merak eden okusun:
https://www.coindesk.com/new-bips-hi...coin-soft-fork
Çok çok ama çok basit updateler gördü o da madenci konsorsiyumlarýný bir araya getirerek. Konsorsiyuma tabi olmayan update - forklar bch sonra bch abc bch sv bitcoin gold gibi kendi baþlarýna gittiler.
BTC kolay kolay update görmez. Eskiden bir derece bir araya gelebiliyorlardý þimdi devasa karmaþýk yapý oldu.
.
.
Bahsettiðiniz forklar kendi baþýmýza bu yönde gideceðiz tipi forklar. SÝZDE BTC den fork yapabilirsiniz. hatta piyasadaki SHA256 coinlerin çoðu btc forkudur. Öyleki software içinde çoðu yerde kopyala yapýþtýr yapýlmayan unutulan yerlerde Bitcoin yazar.
.
BTC nin deðerli olma sebebi ilk olmasýdýr. Ýlk fikir. Ýlk ürün hep daha iyi tutar. Çoðu ürün de bu hayat boyu önemli olabilirken Coca Cola gib. Bu bir teknoloji ürünü ilüzyona gelmeyin. Stopunuz mutlak olsun.
Psikolojik YAS süreci
2 yýldýr kripto para alýp satýyorum ben böyle biþey görmedim,
Bu kadar hacimsiz, kasa kasa kasa yukarý çekme isteði deðil kripto para baþka bir finansal enstrümanda da görmedim,
Ben þuna yoruyorum, bunu ýsrarla yukarý çeken zihniyet biþey bekliyor, biþey istiyor yani içimden ver þu adamýn malýný diyesim geliyor vallahi,
Böyle bir terste kalma olamaz yani, 4800 den beri alýrsam patlar alýrsam düþer korkusuyla dokunamadým,
Þöyle bi göz gezdiriyorum yazýlanlara, herkes altlarda herkes terste, bende de þu kadar BTC var þu kadar kazandým diyen bir Allah ýn kulu yok, ne haber gelirse gelsin adam dökülenleri 200-300 dolar aþaðýda toplayýp kaldýrýyor,
Sonu ne olacak, nasýl olacak çok merak ediyorum...
Yer Ýmleri