Ýnsanlarýn krypto paralar ile bir çok þeyi neredeyse bedavaya yapabildiðini görüyoruz. Ýstediðimiz ülkeye istedðimiz miktarda krypto parayý hemde alternatif yöntemlere göre neredeyse bedava gönderebiliyoruz. Dünyadaki tüm sermaye artýk istediði yere çok daha rahat akabiliyor.. bu kapitalizmden beslenen devletler için belki de hoþ olmayan bir durum. Ancak geliþmekte olan ülkeler için bir çok fýrsat sunuyor.. Krypto para sistemi mevcut elktronik para kaðýt paranýn yerini alabilmesi mümkün.. Bankacýlýk sektörü gereksiz hale gelecektir veya þekil deðiþtirecektir artýk.. Benim aslýnda uzun süredir karar veremediðim þey merkeziyetsiz bir bitcoin mi ve yoksa diðer merkezi ya da kýsmen merkezi altcoin piyasasý mý uzun vade de daha kazançlý olacaðýydý. Ben her ne kadar Bitcoinin bu piyasada en önemli krypto para olduðunu düþünsem de kýsmen merkezi altcoinlerin de uzun vade de avantajlý olacaðý durumlar oalcaktýr, zira bitcoin geliþmiyor ancak deðer olarak ayný kalýyor ve enflasyonist etki ile büyüyor, alt coinler ise piyasanýn ihtiyaç duyduðu akýllý sözleþmeler, iþlem hýzý, düþük feeler gibi extra olanaklar saðlayabiliyor, onun için baþta bitcoin merkezli bakmak kaydý ile gerçekten iþe yarar ve çözüm üretebilen ve yenilikler getirebilen altcoinleri de deðerlendirmek ve takip etmek gerekiyor, tabi alt coinlerin önemli bir kýsmýnýn gerçek anlamda çok bir þey üretemediðini de belirtmek lazým, bu sebeplerle ben krypto piyasasýndan ümitliyim, tabi tüm sermaye ile yatýrým yapmak gibi risklere de girmeye gerek yok, portföyün belki %5-10 krypto bulunsa belki de yeterli olacaktýr... yatýrým tavsiyesi deðildir... uzun vade düþünmeyenler için oldukça riskli bir yatýrýmdýr krypto piyasasý unutmamak lazým..
Baþarý yolun sonu deðil, yolun kendisidir... Baþarý bir yolculuktur ve hiç bir zaman bitmez, asýl baþarý yolda kalabilmektir...
Yer Ýmleri