Herkese merhaba,
Bir haftalýk cryptocurrency maceramý paylaþmak istedim
BTCturk'e üye olup hesap onaylattýktan sonra cüzi bir miktar BTC aldým. Gidip BTC tavan yapmýþken almýþ bulundum ama þans iþte
Biraz araþtýrdýktan sonra orta vadeli (2017 sonuna kadar diyelim) yatýrým yapýlabilecek altcoin olarak Ethereum'u seçtim. Özellikle smart contract olayý gelecekte oldukça popüler bir araç olabilir diye düþünüyorum. Zaten büyük þirketlerin Ethereum'a artan ilgisi bunu gösteriyor bence.
Neyse, ETH alabilmek için önce laptop'uma (iþletim sistemi olarak Ubuntu var üzerinde) Ethereum wallet (github'dan indirilebiliyor) kurdum. Öncelikle bir senkronizasyon iþlemi gerekiyor. Þu ana kadar 3 günde ancak %65'i tamamlandý ve yaklaþýk 45 GB'lýk veri indirdi. Bu þekilde full sync yapmaya gerek var mý tam çözemedim ama sanýrým Ethereum'un tüm özelliklerini (kontrat, geliþtirme vs.) kullanabilmek için gerekli. Bunun dýþýnda light client'lar ile bu kadar veri çekmeden de hesap açýp ETH alýnýp satýlabiliyor anladýðým kadarýyla. Senkronizasyon devam ederken BTCturk'teki hesabýmdan Ethereum wallet'ta oluþturduðum hesaba gönderim yaptým. Wallet içinde shapeshift eklentisi mevcut ve bununla BTC hesabýndan ETH hesaba anýnda para gönderilebiliyor. Senkronizasyon bitmediði için parayý wallet uygulamasýndaki hesapta göremedim ve bir an parayý kaybettiðim düþündümancak etherscan.io adresinden tüm iþlemler görülebiliyor. Oradan bakýnca hesabýma geçtiðini gördüm.

Yer Ýmleri