Saðolun kesinlikle dikkate alacaðým.
Eth ile ilgili update duyurularýný buradan takip ediyorum ama sanýrm spadina test aðýnda genesis bloðu oluþturulamamýþ haberi vardý bugün medya da.
https://blog.ethereum.org/2020/09/22...-update-no-17/
Saðolun kesinlikle dikkate alacaðým.
Eth ile ilgili update duyurularýný buradan takip ediyorum ama sanýrm spadina test aðýnda genesis bloðu oluþturulamamýþ haberi vardý bugün medya da.
https://blog.ethereum.org/2020/09/22...-update-no-17/
Kendime notlar... Ýstediðin fiyattan alamýyorsan alma, kar kaçýrmak zarar etmekten iyidir!
Proof of stake(POS)
Proof of work (POW)
POS'un mantýðý POW'dan tamamen farklý. POW bugüne kadar ki klasik madencilik iþi, GPU ya da ASIC cihazlarýn iþlem gücüyle network'e hizmet etmek, hashlenmiþ bloklarý oluþturmak.
POS ise daha çok, elinde ilgili coin'den tutarak network'de söz sahibi olma, fikir birliðine varma(consensus) mantýðýyla çalýþan bir mekanizma, "benim de ETH'ým var, bu network'teki iþlemlerde benim de sözüm dinlenmeli" demek bir nevi.
Dolayýsýyla POS her türlü donanýmla çalýþýr, sadece cüzdanýnýzda ilgili coin olmalý ve zincire sürekli baðlý olmanýz lazým yani raspberry pi'ye cüzdaný kurup internete baðlayýp açýk býrakacaksýnýz. Elinizde ne kadar çok coin varsa network'de sözünüz daha fazla dinlenir, sizin payýnýza düþen kazanç da o derece fazla olur. Detaylý bilgim yok ancak POS'da belli master node'lar oluyor, o makinalarda bol çekirdekli CPU, yüksek hýzlý internet baðlantýsý gerekiyor. Ayrýca cüzdanda bol miktarda coin de lazým.
Ancak sonuçta iþ dönüp dolaþýp bu iþe ne kadar para ayýrdýðýnýza ne kadar zamanda ne kazanmak istediðinizle alakalý. Piyasa iyiyken herþey güzeldir de kötüye gidince POW ya da POS farketmiyor. Ýster GPU'larla kazýn ister kumbara misali stake ile biriktirin elinizdeki malýn deðeri düþünce iþler kar-zarar hesabýna döner.
BIST'te yüksek fiyattan eline mal verilmiþ uzun vadeci KY gibi olmak da var stake iþinde.
ETH yerine belki daha az bilindik POS coin'ler araþtýrýlýp onlara pay edilebilir. Belki daha riskli olur ama kazanç da ona göre fazla olur.
Ha sizin de yýllýk kazanç %100 ise ona birþey demem, yapýn gitsin o zaman![]()
geçiþ en az 1 yýl sürer.geçiþin ayrýntýlarý belirsiz. etc gibi yeni bir coin olarak eth kalýr þimdiki eth baþka bir isim alabilir. dediðim gibi gpu mining de sýnýrlar biraz belirli. asic e geçilmesini insanlar istemiyor. çünkü çinliler asic e hakim . ilk kendileri yapýp kullanýyor, çöpü çýkýnca dünyaya satýyor .
15 Ekim'e kadar MTGOX'un soðuk cüzdanlarýndan 150,000 #BTC ödeme yapmasý gerekiyor diye bir yazý gördüm ama ayrýntýsýný bilemiyorum. MI 5s cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cihaza cüzdaný kurup, 7/24 açýk býrakmaktan ibaret. Bu açýdan pi cihazý bulunmaz nimet. Ben tek cihaza navcoin, nxt coin ve neblio cüzdanlarýný kurup, bir yýl çalýþtýrdým. Zaten raspberry pi'nin elektrik sarfiyatý çok düþük. Özellikle Neblio'dan iyi para kazanmýþtým; bu iþe giriþtiðimde neblio bir dolar civarýndaydý, yýllýk yüzde 10 veriyordu. Aldýklarýmý 60 dolardan satmýþtým.
Burada asýl karar verilecek nokta þimdiki fiyatýyla yaklaþýk 10k usd tutarýný bu iþe baðlamak mantýklý mý? O kadar parayla btcturk üzerinden yalnýzca link ve eth al-sat yapsan zaten yýllýk yüzde altmýþtan fazla getiri saðlanýr.
"Burada asýl karar verilecek nokta þimdiki fiyatýyla yaklaþýk 10k usd tutarýný bu iþe baðlamak mantýklý mý? O kadar parayla btcturk üzerinden yalnýzca link ve eth al-sat yapsan zaten yýllýk yüzde altmýþtan fazla getiri saðlanýr."
BTCTURK DE LÝNK VE ETH AL-SAT YAPILARAK YILLIK %60 NASIL KAZANILIYOR. GERÇEKTEN MERAK ETTÝM. BU DOÐRUYSA HERKES BUNU YAPMAZ MI?
SM-M205G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu adresten takip edilebilir cüzdan hareketleri;
https://www.cryptoground.com/mtgox-cold-wallet-monitor/
Herkes bunu yapýyor zaten!Ýþin þakasý bir yana bir süredir piyasa al-sat için çok uygun. Örneðin Link'de 9 dolar altý alýp, 9 ya da 10 dolar üstü satýyorum. Etherde ise alýþ limitim 337, satýþ 350-355 dolar. Ýki paritede(Link-Usdt Eth-Usdt) yaptýðým iþlemlerde günlük ya da üç günde bir yüzde 15'den fazla getiri alýnýyor. Zaten alýþ ve satýþ sekmelerindeki yýðýlmalar size fiyatýn nereye gideceði konusunda ipucu veriyor. En azýndan Kasým ayýndaki Abd seçimlerine kadar piyasanýn bu þekilde devam edeceðini düþünüyorum.
https://coinmarketcap.com/currencies...storical-data/
Yer Ýmleri