- Abi, o kadar konuþtuk, tamam ne yapacaðýmý söylemiyorsun da, bari ne yaptýðýný anlatsaydýn..
- Tamam: Dediðim gibi BTC'yi arttýrdým, ETH'ye ekledim, NEO çok düþtü, 710-720 arasý ondan biraz topladým, Reef'i tamamen 0,35 küsurdan boþalttým, yerine az biraz Holo aldým, Cardano'nun 2/3'ünü 20+'den verdim, 16-17'lere düþtü, ama henüz almadým. Takip ediyorum.
- Abi, bugün bakýyorum da hep doðru iþler yapmýþsýn ya!...
- Oðlum, sen ona bakma, þimdi bizi okuyanlar var ya, yaptýðým tonca hata var, onlarý yazmýyorum.
- Hatalarý da söyle bari abi, ama ayýp oluyor.
- Bak, bir kere þu anda sana doðru gibi gelenler de hata olabilir. Þu an için çok þükür portföyde sadece %2,5 zararým var. Ama yarýn, bir hafta sonra ne olacaðýný biliyor muyuz?
- Yok abi, nerede? Bilsek dediðin gibi yatýmýzý katýmýzý almýþ, balýk tutuyor olurduk.
- Bu arada, senin portföy ne alemde?
- Abi, ben senden sonra baþladým ya, çok þükür bende zarar daha az.
- iyi, buna sevindim.
- Abi, hatalardan bahsediyorduk!...
- He, tamam, mesela ETH'i biraz daha bekleyip arttýrsam iyi olacakmýþ, gece 28' binden dahi aldým. Ayný þekildeNEO'da da 740'lardan falan aldýklarým var. Oralarda almasaymýþým iyi olacakmýþ.
- Abi, bir de, hani al-sat yapmayacaktýk?
- Oðlum, þu an biz ne yapýyoruz?
- Ne yapýyoruz abi?
- Þu an portföyümüzü oluþturuyoruz. Oluþtururken de biraz þekillendirmek lazým. Her gün yeni bir þey öðreniyoruz, deðil mi? Bu iþ için ayýrdýðýmýz para bitsin, vallahi de billahi de dokunmayacaðým. Öyle biraz yükseldi, sat, hayýr!...
- Ne zaman bodoslama gireceðiz abi?
- Bak þimdi, stratejimiz þu: Düþtükçe toplayacaðýz, ama azar azar, aman ölçüyü kaçýrma... Yükseldikçe de gözleyip, daha önceki seviyelere geliyorsa ekleriz. Þu an yükseliþlerde satma falan yok, ufak ayarlamalar dýþýnda.
- Tamam abi, öyle yapalým. Ýnþallah zarar etmeyiz!...
- Oðlum, öyle bir dünya yok iþte. Tamam oldu, portföyümüz budur dediðimiz andan itibaren kaybetmeye baþlayabiliriz. Ama önemli olan panik yapmamak. Her türlü yatýrýmda, zarar olabilir. Önemli olan doðru baþlayýp, bu iþe inanýyorsak, ki inanýyoruz, sabýrlý olmak.
- Abi, yüzbirinci Türk büyüðü gibi konuþtun yine!...
- Lan oðlum, tam ciddileþiyorum, makaraya alýyorsun beni. Konuþturma o zaman!....
- Yok abi, þaka yapýyorum ya... Makaraya falan aldýðým yok.
Tüm yazdýklarým þahsi fikrimdir. Yatýrým tavsiyesi kapsamýnda deðerlendirilmemelidir.
Yer Ýmleri