BDDK'dan bankalara döviz talimatı- Bloomberg HT
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bankalardan platformlar aracılığı ile gerçekleştirdikleri döviz işlemlerini şube, hazine ve mobil bankacılığa taşımasını istedi.
Bloomberg HT'nin ilgi ektedir:
https://www.bloomberght.com/bddk-dan...limati-2305160
Döviz alacak olan zaten alır. Sanırım bankalara aynı gemideyiz dendi, yüksek kaldıraç ile kısa süreli alıp-satanların veya dövizde kısa süreli park edenlerin önü kesilmek isteniyor. Bazen gece birisi sert satıyor ardından piyasa alıyor, kaldıraç olmasa geri alım zor olur.
Döviz piyasasında likidite azalır, oynaklık da azalabilir ama fay hattındaki sıkışma istenmeyen zamanda ortaya çıkar diye tahmin ediyorum.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Dövizin artması ile THYAO hasılatı %200'den fazla artmış, özkaynaklar da 90 milyardan 105 milyara çıkmış. Bugün almışlar. Detaylı incelemek lazım. Yakında rapor çıkar.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Türk işe göre Açlık sınırının asgari ücretin 1070 tl üzerine çıktığı 4 kişilik bir ailenin ankarada yoksulluk sınırının 17.340 tlye yükseldiği bu günde hala sapıkların zihniyeti bozukların hırsızların arkasından gidenlerin aklını başına alması bu vahim tabloyu görüp susanlarında biz nasıl insanlarız diyeceği yarınlara ulaşmak dileğiyle diyorum halen 2500 lirayla geçinmeye çalışan emekliler olduğunu düşündükçe Allahım sen aklıma mukayyet ol diyorum başkada diyecek birşey yok..
Yer İmleri