Dolar vadelilerde 2 günde Mayýs 2022'yi 15 kuruþ, Haziran'ý 30 kuruþ bastýlar. Hem de bu sürede dolar 3 kuruþ artarken. Yine bir iþ çeviriyorlar ya dur bakalým.
11.png
Dolar vadelilerde 2 günde Mayýs 2022'yi 15 kuruþ, Haziran'ý 30 kuruþ bastýlar. Hem de bu sürede dolar 3 kuruþ artarken. Yine bir iþ çeviriyorlar ya dur bakalým.
11.png
Kesin bi iþ çeviriyorlardýr.
https://youtu.be/AFGJC_5cOgU
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
30-endeks dün tutunduðu 20-günlük ortalamaya çekilince, long açtým..
2700 aþaðýya kýrabilir ama çok fazla bi done yok, bir haftadýr düzeltme modunda devam ediyor, artýk aþaðý fazla istekli olmayabilir..
öte yandan vade sonu bugün, o yüzden her türden sürprize açýk.. endeks vadelide ciddi bir pozisyon kalmadý, 1-2 milyar liralýk bi poz eþleþmeye kalýyor, hisse vadelilerde eþleþmeye kalacak miktar ise muhtemelen 5- 6 milyar gibi..
it gibi pirana gibi saldýrýyor robotlar saða sola 1 saattir. . nasýl bir yazýlým yaptýlarsa...
girdiðin her emri sorgulayýp ona göre satýþ ya da alýþla korkutuyorlar..
Bugün Nisan vadeli VIOP kontratlarýnýn son iþlem günüdür. Yatýrýmcýlarýmýz Nisan vade pozisyonlarýný, kendileri kapatmadýðý takdirde gün sonu gelecek olan nihai uzlaþmaya göre Borsa tarafýndan otomatik olarak kapatýlacaktýr. Ayrýca Borsa diðer bir vadeye geçiþi yapmayacak olup konu ile ilgili yatýrýmcýlarýmýza bilgi vermeniz rica olunur.
Fiziki teslimata konu olacak Pay vadeli ve opsiyon sözleþmelerinde hisse alým son tarihi bugündür.
Vadeli iþlem Sözleþmeleri
• BÝST 30 Endeks Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, dayanak varlýk olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son iþlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikasý süresince ilan edilen endeks deðerlerinin zaman aðýrlýklý ortalamasý ile BIST 30 Endeks kapanýþ deðerinin sýrasýyla %80 ve %20 oranlarýyla aðýrlýklandýrýlmasý ile hesaplanan deðerin en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý ile elde edilen deðerdir.
• Dolar/TL Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, TCMB son iþlem günü saat 15.30 itibari ile açýklayacaðý USD ALIÞ VE SATIÞ kurlarý ortalamasý.
• Euro/TL Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, TCMB son iþlem günü saat 15.30 itibari ile açýklayacaðý EURO ALIÞ VE SATIÞ kurlarý ortalamasý.
• Euro/Dolar Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, TCMB’nin son iþlem gününde açýkladýðý gösterge niteliðindeki Euro/Amerikan Dolarý çapraz kurudur.
• Ýngiliz Sterlini/Dolar Vadeli Ýþlem sözleþmesinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, TCMB’nin son iþlem gününde açýkladýðý gösterge niteliðindeki Ýngiliz Sterlini/Amerikan Dolarý çapraz kurudur.
• Pay Vadeli Ýþlem sözleþmelerinde; uzlaþma þekli fiziki teslimattýr, otomatik kapatma söz konusu deðildir. Vade sonu uzlaþma fiyatý, dayanak varlýk olarak kabul edilen her payýn son iþlem gününde spot piyasadaki seansta oluþan kapanýþ fiyatýdýr. Takas süresi T+2 olarak uygulanýr.
• Altýn Vadeli Ýþlem sözleþmelerinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, son iþlem günündeki Londra’da öðleden sonra altýn fiyat sabitleme seansýnda oluþan altýn Dolar/Ons fiyatýnýn Merkez Bankasýnýn saat 15:30’da açýklayacaðý gösterge niteliðindeki ABD dolarý alýþ ve satýþ kurlarý ortalamasý kullanýlarak TL/gr’a çevrilmesi ile bulunan deðerdir. Londra’da öðleden sonra altýn fiyat sabitleme seansý yapýlmazsa, sabah seansýnda oluþan altýn Dolar/Ons fiyatý vade sonu uzlaþma fiyatý olarak kullanýlýr.
• Dolar/Ons Vadeli Ýþlem sözleþmelerinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, son iþlem gününde Londra’da öðleden sonra oluþan altýn Dolar/Ons fiyatýdýr. Londra’da öðleden sonra altýn fiyat sabitleme seansý yapýlmazsa, sabah seansýnda oluþan altýn Dolar/Ons fiyatý vade sonu uzlaþma fiyatý olarak kullanýlýr.
• Dolar/Ons Gümüþ Vadeli Ýþlem sözleþmelerinde, vade sonu uzlaþma fiyatý, son iþlem gününde Londra’da oluþan gümüþ Dolar/ons fiyatýdýr (ICE Benchmark Administration tarafýndan açýklanan LBMA Silver Price).
• VÝOP-Baz Yük Elektrik sözleþmesinde, uzlaþma þekli nakdidir, vade ayýnýn her bir saati için Piyasa Ýþleticisi tarafýndan açýklanan Kýsýtsýz Piyasa Takas Fiyatlarýndan (KPTF) hesaplanan basit aritmetik ortalama son uzlaþma fiyatý olur. Bu yöntemle belirlenen vade sonu uzlaþma fiyatý en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanýr.
Opsiyon sözleþmeleri
• Pay opsiyon sözleþmelerinde; uzlaþma þekli fiziki teslimattýr, otomatik kapatma söz konusu deðildir.
• BIST 30 Endeks opsiyon/Mini BÝST 30 Endeks opsiyonu sözleþmelerinde; uzlaþma þekli nakdidir.
• Alým opsiyonlarýnda; dayanak varlýk olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son iþlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikasý süresince ilan edilen deðerlerinin zaman aðýrlýklý ortalamasý ile BIST 30 Endeksinin kapanýþ deðerinin sýrasýyla %80 ve %20 oranlarýyla aðýrlýklandýrýlmasý ile hesaplanan deðer (BÝST30 Endeks Vadeli Ýþlem Sözleþmeleri için ilgili vade ayý için hesaplanan vade sonu uzlaþma fiyatý) ile opsiyon kullaným fiyatý arasýndaki farkýn en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý sonucunda bulunur.
• Satým opsiyonlarýnda; opsiyon kullaným fiyatý ile dayanak varlýk olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son iþlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikasý süresince ilan edilen deðerlerinin zaman aðýrlýklý ortalamasý ile BIST 30 Endeksinin kapanýþ deðerinin sýrasýyla %80 ve %20 oranlarýyla aðýrlýklandýrýlmasý ile hesaplanan deðer (BÝST30 Endeks Vadeli Ýþlem Sözleþmeleri için ilgili vade ayý için hesaplanan vade sonu uzlaþma fiyatý) arasýndaki farkýn en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý sonucunda bulunur.
• Dolar/TL opsiyon sözleþmelerinde; uzlaþma þekli nakdidir.
• Alým opsiyonlarýnda; vade sonu uzlaþma fiyatý, dayanak varlýk olan ABD Dolarý için son iþlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibarýyla açýklayacaðý gösterge niteliðindeki alýþ ve satýþ kurunun ortalamasýnýn 1.000 ile çarpýlmasý suretiyle bulunan deðer ile opsiyon kullaným fiyatý arasýndaki farkýn en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý sonucunda bulunur.
• Satým opsiyonlarýnda; vade sonu uzlaþma fiyatý, opsiyon kullaným fiyatý ile dayanak varlýk olan ABD Dolarý için son iþlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibariyle açýklayacaðý gösterge niteliðindeki alýþ ve satýþ kurunun ortalamasýnýn 1.000 ile çarpýlmasý suretiyle bulunan deðer arasýndaki farkýn en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý sonucunda bulunur. Döviz opsiyon sözleþmelerinde ise karda olan opsiyonlar otomatik kullanýma konu olacaktýr.
• *** Fiziki teslimatlý pay vadeli iþlem ve opsiyon sözleþmelerinde, Takas süresi T+2 olarak uygulanýr.
• *** Nakdi uzlaþmalý opsiyon sözleþmelerinde, üyeler tarafýndan Takasbank’a herhangi bir kullaným talimatýna gerek olmaksýzýn, vade sonunda karda olan nakdi uzlaþmalý opsiyon sözleþmelerindeki pozisyonlar otomatik olarak kullanýma konu edilir ve oluþan kullaným kar/zarar tutarlarý üzerinden hesap güncelleþtirme iþlemleri yapýlýr.
Bear_Bull
@BearBull26
Forum da kimse yok yine..... ülkenin olduðu gibi forumun da içinden geçtiler yaaa
50 banko..
dünkü büyüme datasý -1.0 açýklandý, beklenti +1.4 idi.. ekonomik daralma, kasým seçimleri için büyük bir kabus demokratlar için.. üstelik faiz arttýrmakla enflasyonu düþürmeleri diye bi þey söz konusu deðil, enflasyon arz kaynaklý, yani petrol/emtia/gýda fiyat sýçramalarýndan kaynaklanýyor, faiz seviyesinin bu duruma etki etmesi mümkün deðil.. seçim öncesi bunak bidon ne diyeceði belli þimdiden- enflasyon putin yüzünden![]()
TEPKÝ-yükseliþ için;
--- almayacaðým hisseler: EREÐLÝ,KARDEMÝRD,EKGYO,PETKM,ASELSAN
---Alabileceðim hisseler:thyol,sahol,þiþe,IÞCTR,ÞÝSE,KOZAL...
..
EÐER TEPKÝ olursa bunlarda daha fazla prim beklerim.
tabi önemli olan ilk önce endeks ,býst100 gidecek mi-düþecek mi...EVET, gidecekse, o hisseler ALINIR...yoksa düþüþ varsa tek bir hisse bile alýnmaz.
Yer Ýmleri