Originally Posted by
Achiles
Bu iþler böyle, al gülüm ver gülüm...
Daha düne kadar Bayraktar'a ambargo koyuyorlardý, atýp tutuyorlardý, þimdi þarkýlar yazýlýyor methiyeler düzülüyor AB de.
Almanya 300 tane Leopard tanký sattý, Suriye'de YPG+IÞÝD e karþý kullanýyoruz diye parçalarýna ambargo koydu, müttefikimiz bu bizim.
ABD de ile Suriye'de gerildik, hemen seri halde Yunanistan' a 7 tane üs açtý, gemiler dolusu Apache yýðdý hepsine.
Yetmedi þimdi de Girit'e bir üs açýyor, tam Ege' nin güney aðzýna..
ABD ambargosu malum, yeni daha taze.
F16 satýþý parçalarý konusu..
Baltýk ülkelerinin savunma sanayine yönelik ambargolarý...teröre verdikleri destek. PKK baþka YPG baþkaymýþ geçiniz, ABD senatosunda soruþturma esnasýnda bunlarýn ikisinin de ayný örgüt olduðunu neden yardým yapýldýðýný soruyordu senatör düne kadar, karþýsýnda generalin nutku tutuluyordu. Baþka bir general bir TV programýnda ikisinin de ayný örgüt olduðunu açýk açýk kabul etti, hatta o bölgede görevli bir general.
Bu yaptýrýmlardan bazýlarýný kaldýrmalýlar, yok kaldýrmayacaklarsa, Rusya'ya da Bayraktar satýlýr ne var yani madem bu iþ bu raddeye geldi, yollar ordan bu yoklukta 6 milyar dolarlýk petrolü yarý fiyattan biz de seri halde 1000 tane Bayraktar üretip yollarýz burdan oraya.
Olmadý mý, Ýzmir'de NATO tesislerinin hemen yaný baþýna, bir tane de Rusya'ya üs veririz,
Girit adasýndaki yeni kurulan ABD üssünün tam karþýsýna, Marmaris'ten de bir üs.
GKRY deki Ýngiliz üssünün tam karþýsýna da bir tane.
Yetmedi mi, 3-5 de taktik nükleer silah alýrsak mazallah kayýt dýþý, hani var ya Ýsrail'de var ama aslýnda yok gibi....tehlikeli yani bu iþler, onu demeye getiriyorum.
Antalya'da ateþkes ilan edeceklerdi, bir anda Zelenski' ye suikast iddialarý dillendirildi, Johnson soluðu orda aldý, akýllý ol ölürsün mesajý verdiler, o da geri adým attý. Biden 30 milyar dolar verin bunlara dedi, senato ne 30 u 40 dedi, yolluyorlar þimdi. Adamlarý parayla 'bataklýk' olmaya ikna ettiler netekim, yeter ki Rusya o bataklýkta boðulsun.
Veto meto traþ...'meþaz' yani...bi karar verin ben sizin müttefikiniz miyim deðil miyim neyim, bana ihtiyaç var mý, yok mu...turnusol kaðýdý..
Zaten BOP' ta karýþtýrýlma sýrasý bize geldiyse, tek seçenek kalýyor geriye, inþallah olmaz diyelim.
Yer Ýmleri