Türkiye'nin ilk modern ulusal ilaç üretim tesisini 1952 yýlýnda açan Eczacýbaþý Ýlaç Sanayi'nin (EÝS) temelleri, Dr. Nejat F. Eczacýbaþý'nýn 1942 yýlýnda eðitimini tamamlayýp yurda dönmesiyle atýldý. Ýstanbul'da kurulan ilaç laboratuvarýnýn ilk ürünü, D-Vital kapsülüydü. Aradan geçen yýllar içinde bir sanayi topluluðu durumuna gelen Eczacýbaþý kuruluþlarýnýn bugün de en büyüðü olan EÝS, benimsediði yüksek standartlar ve getirdiði yeniliklerle Türk ilaç endüstrisine öncülük etti.
EÝS Lüleburgaz üretim tesisleri, 1992 yýlýnda üretime baþladý. 1.200.000 m2 açýk alanda 66.000 m2 kapalý alanda kurulan Lüleburgaz tesisleri, ç
aðýmýzýn en ileri teknolojilerine sahip bulunuyor. 1990 yýlýnda halka açýlan EÝS'te üretilen insan saðlýðý ile ilgili ilaçlarýn, veteriner ilaçlarýnýn ve kiþisel saðlýk bakým ürünlerinin sayýsý 400 civarýndadýr. Üretim tesislerinin ana binasýnda, Beta-lactam grubu haricinde kalan katý, sývý ve pomad formundaki ürünlerin üretimi yapýlmaktadýr. Beta-lactam grubu ürünler ise, penisilin ve sefalosporin üretim binalarýnda ayrý ayrý üretilmektedir.
Yer Ýmleri