Adamlar ekonomik bunalýmý ötelemek için deprem vs ile gündem deistirme peþindeler,buna hangi daðda kurt öldü derler![]()
Adamlar ekonomik bunalýmý ötelemek için deprem vs ile gündem deistirme peþindeler,buna hangi daðda kurt öldü derler![]()
Lie to Me adlý bir dizi izlemeye baþladým.
Açýlýmý
Bana yalan söyle gibi bir þey.
Burada olsalar aç kalýrlar.
Çünkü her þey yalan ve yalan söylemeye odaklý.
Omurgasýz bir düzen.
Burada doðru kim söylüyoru bulmak gerekiyor.
Çokta çark ve dönme dolap var.
Topluca çark ediliyor düþüncelerden ve tavýrlardan.
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Binance'in Kurucusu ve Ýcra Kurulu Baþkaný Changpeng Zhao, FTX'teki erimenin tam etkisinin henüz hissedilmediðini
belirterek, "kademeli" kripto krizi ve finansal çöküþ konusunda uyarýda bulundu
https://www.borsagundem.com/haber/bi...-yolda/1701809
Kripto varlýðý yada daha doðrusu mantýðý hep olacaktýr.
Lakin saadet zincirleri oluþtu bu düzende yerli lere çarpýldýðýmýz yetmemiþ gibi birde yabancý dolandýrýcýlara çarpýldýk.YTD.
TÜÝK'te kritik görevden alma!
https://www.borsagundem.com/haber/tu...n-alma/1701833
TÜÝk beðenilmiyor demekki.
Yahu enflasyon 0(sýfýr deyin yada eksi deyin daha uzun kalýn baþýnda kurumun.
![]()
1-Sanko Pazarlama Bursa Endeksinden çýktý
Hisseye ait paylar 14.11.2022 tarihinden itibaren kapsamýnda bulunduðu BIST Bursa Endeksinden çýkarýlacak.
2-Çemtaþ 1,4 milyon dolarlýk güneþ enerjisi santrali kuracak
Bursa Organize Sanayi Bölgesindeki Þirket adresinde bulunan 12.000 m2 kapalý alan çatý üzerine Güneþ Enerjisi Santrali (GES) yatýrýmý için görüþmelere baþladý.
Yatýrýmýn yaklaþýk bedeli 1.400.000 USD dolar olacaðý tahmin ediliyor. Yatýrýmýn 2023 yýlý üçüncü çeyreðinde faaliyete geçmesi planlanýyor. Ayrýca yatýrýmla ilgili Yatýrým Teþvik belgesine baþvurulacak.
3-Verusa Holding’e açýða satýþ ve kredili iþlem yasaðý geldi
Sermaye Piyasasý Kurulu kararý uyarýnca devreye alýnan Volatilite Bazlý Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamýnda VERUS paylarý 14/11/2022 tarihli iþlemlerden (seans baþýndan) 13/12/2022 tarihli iþlemlere (seans sonuna) kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu edilemeyecek.
3-Selçuk Ecza Deposu 2,5 milyar TL’ye kadar borçlanacak
SELEC, 2,5 milyar TL tutarýna kadar, Türk Lirasý cinsinden, 3 yýla kadar çeþitli vadelerde, finansman bonosu ihraç edilmesi yönünde karar aldý.
4-Enka 12,9 milyon dolara doðal gaz santrali satin aldý
ENKA, Kýrklareli’nde bulunan 890 MW kapasiteli Doðal Gaz Kombine Çevrim Santralinin lisans sahibi Verbena Enerji’nin %100 hissesini 12.923.751 ABD Dolarý karþýlýðý 10 Kasým 2022 tarihinde satýn aldý.
4-Aksigorta’da 1,7 milyon TL nominal tutarýndaki rüçhan hakký kullanýlmadý
Þirketin 612 milyon TL tutarýndaki sermayesini bedelli olarak 1.612.000.000,00 TL'ye çýkardý. Ortaklarýn yeni pay alma haklarý, 27.10.2022 – 10.11.2022 tarihleri arasýnda 15 gün süreyle kullandýrýldý.
Rüçhan hakký kullanýlmayan toplam nominal deðeri 1.720.724,697 TL tutarýndaki paylar 15-16 Kasým 2022 tarihleri arasýnda Borsa Ýstanbul A.Þ Birincil Piyasada, satýþa sunulacaktýr.
5-Ege Gübre’de ÇED raporuna iptal davasý açýldý
Þirketin Aliaða Çakmaklý sýnýrlarý içinde bulunan faaliyet alanýnda kullanýlmakta olduðu yatýrýmý için 16 yýl önce verilen 17 Þubat 2006 tarihli "ÇED Olumlu Belgesi" için iptal davasý açýldý. Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý'na karþý açýlan bu davaya Ege Gübre de müdahil olma kararý aldý.
6-Eczacýbaþý Holding’in Kartal’daki arsasý yapýlaþmaya uygun hale gelecek
Eczacýbaþý Ýlaç’ýn yüzde 37,28 hissedarý olduðu Eczacýbaþý Holding’e ait Kartal’daki taþýnmazýn bulunduðu parsellerin yapýlaþmaya uygun hale gelmesi için Belediye'nin hazýrlayacaðý parselasyon planýnýn kesinleþmesi bekleniyor.
Kesinleþmenin ardýndan kadastro müdürlüðünce onaylanmasý ve tapu müdürlüðünce tescili sonrasýnda nihai tapu senetlerinin alýnacaðý ifade edildi.
7-Bizim Maðazalarý geleceðe yönelik beklentisini yükseltti
BÝZÝM; Þirketin Yönetim Kurulu, 16 Aðustos 2022 tarihinde %75(+/-5 yüzde puan) olarak açýkladýðý satýþ büyümesi (sigara ve þeker hariç) beklentisini, %95 (+/- 5 yüzde puan) olarak revize etti..
2022 yýl sonu FAVÖK marjý beklentisini deðiþtirmeyerek %5,5-%6,5 aralýðýnda tuttu.
8-Þiþecam mevcut kredisini çevirmek için kredisi kredi aldý
Þirket Türkiye ve Avrupa'daki yatýrým ve iþletme sermayesi gereksinimlerini karþýlamak amacýyla 2019 yýlýnda
kullandýðý 175 milyon euro tutarlý ve 3 yýl vadeli sendikasyon kredisinin refinansmaný amacýyla Bank of America ve
BNPP önderliðinde 240 milyon Euro tutarýnda 3 yýl vadeli yeni bir sendikasyon kredisi kullandý.
9-Doðan Holding brüt yüzde 11,12 oranýnda nakit kâr payý avansý verecek
Þirket dokuz aylýk finansal tablolara göre oluþan net dönem karýndan ayrýlmasý gereken yedek akçeler düþüldükten
sonra kalan tutardan; brüt % 11,12 oranýnda olmak üzere, toplam 291 milyon TL tutarýnda nakit temettü avansý
daðýtýmýna en geç 30.12.2022 tarihinde baþlanmasý kararý verdi.
10-Trabzon Liman 4,8 milyon euroya vinç alacak
Þirket 4.810.000 euro bedelle vinç alacak. Yapýlacak yatýrým için 962.000 euro peþinat ödenecek. Kalan 3.848.000 Euro 6 ayda bir taksit ödemeli 5 yýl vadeli kredi kullanýlacak.
11-Ereðli 900 milyon TL finansman bonosu ihraç etti
Þirket tarafýndan nitelikli yatýrýmcýya ihraç edilen 900 milyon TL nominal deðerle 364 gün vadeli finansman bonosunun satýþ iþlemi 7.11.2022 tarihinde tamamlandý ve iþlemin virmaný 8.11.2022 tarihinde gerçekleþti.
12-Koç Holding’in bir hissedarý yönetim kurulu üyeleri aleyhine tazminat davasý açtý
Þirketin bir hissedarý bazý yönetim kurulu üyeleri aleyhine, sorumluluklarý bulunduðu gerekçesiyle Asliye Ticaret Mahkemesinde dava açtý.
Þirekt yatýrýmcýnýn iddialarýný mesnetsiz, haksýz ve hukuka aykýrý olduðunu belirtti.
13-Ege Endüstri kâr payý avansý vermeyecek
Þirket 24.03.2022 tarihinde yaptýðý Olaðan Genel Kurul toplantýsýnda, Yönetim Kuruluna Kar Payý Avansý daðýtýmýna karar verme yetkisi verdi. Yönetim Kurulu ise, bu hesap dönemi için Kar Payý Avansý daðýtýlmamasýna karar verdi.
14-Yeni Gimat GMYO, en çok temettü veren gyo þirketi ödülü aldý
Gayrimenkul Yatýrýmcýlarý Derneði (GYODER) tarafýndan 25 Ekim 2022 tarihinde 17. si düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'nde, Yeni Gimat GMYO ''Pay Baþýna En Çok Temettü Daðýtan Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýðý '' ödülünü aldý.
15-Aksa Mýsýr’daki iþtirakini satacak
Þirket, Mýsýr piyasasýnda uzun dönemdir süregelen durgunluk, üretim hatlarýndaki duruþlar ve ülkenin ekonomik/ticari uygulamalarý nedeniyle Mýsýr’daki yüzde 99,84 oranýndaki iþtiraki Aksa Egypt’ý satma kararý verdi.
Ýþtirakin satýþý ile oluþan boþluk Türkiye'deki üretim hatlarýndan karþýlanacak.
Þirketin Mýsýr'da hýzlý servis amacý ile kurduðu doðrudan baðlý ortaklýðý 100 milyon Mýsýr pound sermayeli olup sahip olunan paylarýn satýlmasý amacýyla potansiyel alýcýlarla görüþmelere baþladý.
https://www.borsagundem.com/haber/ha...erleri/1701895
SPK'dan Sanica Isý Sanayi ve Özsu Balýk Üretim'in halka arzýna onay
Sanica Isý Sanayi
Kurul'dan onay alan Sanica'nýn halka arzýnda þirketin mevcut ortaklardan Ali Fatinoðlu’na ait 1.500.000 TL, Uður Fatinoðlu’na ait 1.750.000 TL ve Emre Fatinoðlu’na ait 1.750.000 TL nominal deðerli (B) grubu paylarýn satýþý gerçekleþtirilecek.
Ek pay satýþýnýn yapýlmayacaðý halka arzda, 1 TL nominal deðerli Sanica paylarý 20,03 TL sabit fiyat üzerinden satýþa sunulacak.
Sanica Isý, halka arz ile birlikte 100.000.000 TL deðerindeki mevcut sermayesini, 35.000.000 TL yükselterek 135.000.000 TL'ye çýkaracak.
Özsu Balýk Üretim
Bu hafta halka arzýna onay çýkan diðer þirket olan Özsu Balýk Üretim'in eþit daðýtým yöntemiyle gerçekleþtireceði halka arzýnda 1 TL nominal deðerli paylar 7,69 TL sabit fiyat üzerinden satýþa sunulacak.
Halka arzda, fazla talep gelmesi halinde ek pay satýþý yapýlmayacak.
Özsu Balýk halka arz süreciyle 40.000.000 TL'lik sermayesini 20.000.000 TL artýrarak 60.000.000 TL'ye yükseltecek.
https://www.borsagundem.com/haber/sp...a-onay/1701810
SPK, Baþtaþ Baþkent Çimento'nun bedelli, Gezinomi Seyahat'in ise bedelsiz sermaye artýrýmý baþvurusunu onayladý
https://www.borsagundem.com/haber/sp...ayladi/1701812
SPK; aralarýnda Gedik Yatýrým Menkul Deðerler, May Gayrimenkul Deðerleme ve PwC Baðýmsýz Denetim'in bulunduðu 3 þirkete para cezasý uygulayacak
https://www.borsagundem.com/haber/sp...cezasi/1701817
Yer Ýmleri