Bu savaþ Çin’de sömürge çýkarlarýna sahip Batý Dünyasý’nýn da desteðini alarak uzatýlmýþtýr. Kuomintang lideri Çan Kay Þek, bir yandan Japonlarýn ilerlemesini önlemeye çalýþýrken diðer yandan da komünistlerin kökünü kazýmaya çalýþmýþtýr. Bu savaþlarda Japon ordusunun göz yaþartýcý gazý midori (yeþil), hapþýrmacý gazý aka (kýrmýzý) ve hardal gazýnýn kullanýlmýþtýr.
Japon askerler Çinli asker ve sivillerden intikam alma ateþiyle yanýyor ve hiç tereddüt etmedeJaponlar resmi olarak savaþ açýklamasýnda bulunmamýþlardý. Bir savaþ baþlattýklarýný saklamak istiyorlardý. Çünkü bu Amerika’nýn kulaðýna giderse, kendilerine özellikle savaþ malzemeleri konusunda büyük ambargolar uygulanýr ve bu da onlarýn savaþý kaybetmesine sebep olurdu. Çin, her ne kadar ordularýný hazýrlasa da, savaþ ilaný olmadan Japonlarýn kendilerine saldýracaklarýný düþünmemiþlerdi.n Nanking’e yürüyordu. Askerleri memnun eden bir diðer konu ise komutanlarýndan “diledikleri gibi yaðma ve tecavüz yapabileceklerinin” sözünü almýþ olmalarýydý.
He bunlar statd da çöp toplamýþ ,la bunlarýn yaþ ömrü 76.Hepsi iþin içinde .Kimse maval okumasýn.
Çok varda ondan vs diye belirttim...birini çok iyi bilirim 79 senesinde,amcasý orman bakanýydý bana borcu vardý,bana þunu demiþti bu ankara sokaklarý ne zaman proletarya destekçilerimizin eline geçerse o zaman öderim dedi,peki dedim sen ona inanýyormusun söyle baktý ve devam ettim dünyada 2 büyük güç var,rusya,abd,çin onlarýn içinde zayýfý olanýydý maoculuk vs,bu iki güçler dünya halkýný karýþtýrýr,bunlarýn hiçbiri bizi baðlamaz,biz Türküz,Türkünde düþmaný çoktur hep bizi yýkmaya çalýþmýþlardýr bu iþte böyledir,peki bize neden ýþýk yakýyorsun dediðinde abd'ci mhp'den ayrýsýnýz,ben sistemin bazýlarýný savunuyorum emekçilik bakýmýndan onlarýn emri ile ülkemizi karýþtýrdýðýnýzdan deðil...tabiki o zamanlar bize abd ambargo uyguladýðýndan onlara kýzamýyorumda,o zamanýn gençliði bir boþluk içindeydi,çünkü Atatürkçü çizgiden çýkmýþlardý darlýk yüzünden,iþte yoklukta böyle bir þeydir,ama liberal odaklý solcular bunun dýþýndadýr çýkarcý olduklarýndan yanar dönerdir,bizdekilerde zamanýnda aký destekleyip dýþarýya tüðmüþtür,hani zatýn biri zamanýnda bolluk vardý diyorya,zaten hiç bolluk olmadý ülkeye abd krizinde oluk gibi para aktý akda har vurup harman savurdu para uygun yerlere gitmedi,ben buna devamlý John Perkinsten örnek veririm ve sonra geldiði gibi ait olduðu yere gitti yatýrýmcýsýylan geride enkaz kaldý,buna neden olan RTE payýda büyük kendi kafasýna göre rejim yýkma peþine düþtüðü için,nede olsa bob baþkaný,neyse konu uzar gider...bilinçli dürüst insanlar hep mücadele içindedir dünyada bu mevzular yüzünden,bir elin parmaklarý gibiyiz dünyada ülkemizde![]()
Timarhane iyiymis yine.
https://www.youtube.com/watch?v=kEL1ZoQB1bM
Yer Ýmleri