Originally Posted by
pilavli
ISGYO bir aylık fark yıllık bazda %40 civarında birkaç gündür paylaşılıyor, ilginç bir şekilde sonraki ay için kontratlar arası fark yıllık %15-20 civarında. Arada büyük fark var, aylık o kadar artış çok düşük onun da yükselmesi lazım. Teoride iki farkın da aynı olması gerekir.
Acaba hissede nisan ayında bedelli bedelsiz bir bölünme falan mı bekleniyor ve fiyatlanıyor? Bu yıl temetti yok çünkü kap'tan baktım.
Buna biraz para yatırdım açıkçası, yani bu aralığın açılacağına.. Nisan vade sattım mayıs vade aldım, aradaki fark yükselirse kar yazacağım. Bu işlem spot alım viop satım arbitraj işleminden farklı, risk içeriyor, ama faizlerin bir ayda düşmesini beklemiyorum o nedenle göze alınabilecek bir risk olarak gördüm, daha doğrusu piyasadaki bir anomali olarak gördüm ve düzeleceğine oynadım.
Büyük oyuncular şortçuları sıkıştırıyor.
İş bankası gurubu hisselerinde işlem yapmakta olan ve bu hareketi yapabilecek bir kaç oyuncu var, bu oyuncular da bilinen kişiler zaten :-)
Isgyo 25 Mart da arbitraj olarak %50 vermiş. Muhtemelen zor durumda kalan şortçular poz kapattı :-)
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri