onceki mesajlardada yazdim dolar hedge isi olmuyor
fx de swap oduyorsun vadelide pozisyon alsan oranin faizini oduyorsun ustune birde kur artarsa aradaki farkin %10 unu veriyorsun
bu %10 FX icinde gecerli
Araci kurum elbette hisseleri yada dolari vadeli tarafta taminat kabul ediyor ama ornek sekerbank da pozisyon aldin sekerbank 10 tavan gitti vadelideki nakit tl eksiye gecince orda dolar yada hisse teminatim var istedigi kadar eksi olsun olmuyor teminat tamamlama yapiyorsun
Elinde dolarin varsa hedge ederek bu islemi yapmak mantikli degil ha dolarin sabit kalacagini dusunuyorsan dolar bozdurup yapilabilir
diger ihtimalde elindeki dolari bankaya verip nakit blokajli 1.80 den ihtiyac kredisi cekmek bankanin parasi ile %1-2 kazanmak
TL mevduat olmadigi icin bu arbitraj islemi bize uygun olmuyor siyaset olucak ama bu ulkede dolar bozdurup tl ye gecmem suan 18.22 islem goruyor ama bana gore bu rakamin en az 30-40 olmasi lazim
biraz once seytan durttu sabah git kasadan al 100k$ yap bosa ihtiyac kredisi ile felan ugrasma diye
hesap defterini elime aldim eurobondlari yazmak icin o esnada 22.02.2021 tarihinde aldigim hisselerin hesaplarini gordum
hemen 100k bozdurma isinden vazgectim
neden : 22 subat ta dolar kuru 7 lerde imis ben dolar bozdurup 16.70 den Trcell almisim
22.70 23.10 dan kchol almisim
tabi hisseleri kisa surede elimden cikarmisim yalniz borsanin son zamanlarda yaptigi ralli malum bu hisseler elimde olmus olsa idi bugun satsam 22 subatta bozdurdugum dolari geri alamiyorum [belki kchol]
birikimini tl ve tl vadelide felan tutuyorsan o zaman arbitraj bulunmaz firsat ama dolarcilar icin degil

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri