Originally Posted by
pilavli
Sn. rosense, ben de zamanında çok kurcaladım pairtrade işini ama işe yarayan güvenilir bir ikili bulamadım. Genelde akbank-işbank-garanti-ykb arasında çalıştım bunlar aynı sektörde yakın büyüklükte şirketler, eregl/isdemir veya thy/pegasus da olabilir. Ben excelde fiyatlarla kendim çalışmıştım. Kararlı bir şekilde bir aralıkta dalgalanan korelasyon bulunabilirse süper kar edilir. Paylaşırsanız sevinirim.
değerleme olarak yani temel analizde ederinin üzerinde & çok üzerindeyi shortlamak , ederinin altında işlem göreni longlamak
beklentisi olanı longlamak , beklentisi olmayanı shortlamak...
n'evet pağir trağidde mantık olarak iki isse arasında bilanço yapısı olsun , sektör olsun korelasyon aranırsa da, ben şahsen öyle bir korelasyon aramam.. bim pahalı mı geldi bana onu shortlar , atıyorum algyo'nun ucuz olduğunu mu düşünüyorum, onu longlarım...
bu pağir trağid mantığına uzak olsa da bana uyar... neticede cebime girene bakarım.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri