Bugün yatýrýmcý sunumunu inceledim. Otelden 500m kira gelir bekliyor. Mayýs haziranda baþlangýc
Aralýk 2014e balmumcu mahmutbey gokturk 3 biter derler
YTD
Bugün yatýrýmcý sunumunu inceledim. Otelden 500m kira gelir bekliyor. Mayýs haziranda baþlangýc
Aralýk 2014e balmumcu mahmutbey gokturk 3 biter derler
YTD
Ýþte Hendek! Ýþte Devekuþu!
Bakalým bu hisse devirleri daha ne kadar sürecek..???
Cuma ve bugün toplam 1 milyon lot iþlem oldu son 15 dakikada, insanlarý aptal yerine koyarak neyi gizlemeye çalýþýyorlar acaba..;-))
https://twitter.com/1453__Murat/stat...093128195?s=20
Yatýrým tavsiyesi deðildir..!!!
Ýyi mi böyle, dut yemiþ bülbül tayfasý..???
Ýþyatýrým dan hesaplarýna virman yapýlan gömlekçiler iyi iþ yapamýyor anlaþýlan..;-))
Bu gidiþle kovacak keltoþ bu beceriksiz kuçularý..;-))
Son düzenleme : 11.Muratblsk; 11-04-2023 saat: 13:11.
mayýs mahmutbey, göktürk 3 haziran balmumcu eylül maltepe anlaþýlan her çeyrek deðerleme yapýlacak yýl sonu defter deðeri 35 milyar olursa þaþmamak lazým asýl deðerleme bodrum projesinde ortaya çýkacak....
nasip....
Murat Hocam,
Bilmediðim için soruyorum. ASELSAN, ttkom vs gibi arkasýnda devlet olmayan ve kurumsal görüntü de vermeyen ozkgy, kitabýna uydurup iflas ettim dese, gerçekten hisse baþýna 23tl alabilecek miyim. Bunu kim saðlayacak ? SPK mý, yoksa mahkemeye mý baþvuracaðýz?
Gerçekten bilmiyorum, nasýl alacaðým yatýrdýðým paramý?
Çünkü ben bu adamdan iflas dahil her þey beklerim.
Birincisi; bu þirketlerin yapturdýðý deðerleme raporlarý SPK onaylý þirketler tarafýndan en doðru þekilde yspýlmak zorunda, yani þirketin mal varlýðý üzerindeki aldatýcý bir durum varsa bundan önca bu raporu yazanlar sonra þirket yönetimi ve SPK sorumlu olur..!!
ikincisi;bunca mal varlýðý ve nakit birikimi olan bir þirkete iflas onayýný veren kimse bize hakkýmýzý verecek olanda o olur, yani sok..!!
Üçüncüsü; böyle malý olan þirketlerin batmasý için üç þeyin olmasý gerekir, savaþ deprem yada finansal kriz..!!
Savaþ durumunda zaten bütün þirketlerin durumu askýya alýnýr ve herkes in kakký tekrar piyasa olýþuncaya kadar dondurulur.
Deprem halinde þirketin projeleri etkiþenmi ve þirketin kusuru bulunmuþ olursa ödenecek tazminatlar þirket ortaklarý olarak bizi de baðlar, iflas durumunda kalan paylar bölüþülür.
Finansal kriz nedeniyle þirket yapacaðý iþleri yürütecek nakit sýkýntýsý yaþar veya çalýþanlarýna ödeyeceði maaþlarý karþýlamaktan aciz bir duruma düþerse iflas söz konusu olabilir. Bu durumda þirkete kayyum atanmasý veya satýþý için SPK ve BDDK devreye girer mevcut mal varlýðý üzerinden satýþý olursa satýþ bedeli her hisse için eþit olarak bölünür, kayyum olarak iþletilmesi durumunda haklar devam eder.
Bunlar olasý iflas senaryolarý, bunlarýn dýþýnda þirket yönetiminin parayý ve malý alýp kaçtýðý bir iflas GYO þirletlerinde çok zor, nericede bunlar sanal para satan bir ofis ve bir masadan ibaret þirketler deðil..;-))
Kaldý ki bu þirketlere kredi veren bankalar ve yapýlan iþleri sigorta yapan sigorta þirketleri bu þirketlerin ciðer dilimlerini dahi çeker, daha 6 ay önce 600 milyon lira kredi aldýlar mesela..!
Ben iflas etsinler derken, zararda olan GYO karýn 3-5 Pd/Dd oranlarý ile iþlem görürken böyle kâr eden GYO larýn 0,50 Pd/Dd oranlarýnda kalmasýna tepki olarak diyorum, bekli zarar ederse onlar gibi 3-5 pd/dd otanýna çekerler hisse fiyatýný da bizde hakkýnýzý almýþ oluruz manasýnda..!!
Birde þirketin hisselerini borsadan çekmesi durumunda hakkýmýzý güncel defter deðeri üzerinden ödemesi ile kurtuluruz ancak, fakat bunu yapmakarý þirketi global deðil aile þirketine dönüþtüreceði için çok düþük bir ihtimal, sonuçta Özak Global ismini taþýyor..;-))
Biraz uzun ve karýþýk oldu sanýrým, ama iþin özü þirket yönetimi çok pinti ve çok fýrsatçý olsa da bu þirketin büyümesine ve kârýnýn artmasýna onlarýnda ihtiyacý var, mecburen de olsa sabýrlý olanlara hakkýný vermek zorunda kalacaklar, bizde sabýrla bekleyip hakkýmýzý alacaðýz..!!
Yer Ýmleri