Seçime kadar ne olur bilemem ancak, hissenin çok ucuzladigini düþünüyorum bende. Çarpanlarý kelepir fiyatinda gibi sanki. Ama düþer mi bilinmez. Sanýrým emeklilik fonlarý bir hayli sattý. Biraz da seçim mantýðý ile satan da çok oldu. Ama buralarda sanki banada alýmlarýn bu hissede arttýðý izlenimi oluþtu. Borsa geneline bakinca artýk bu düþüþün yeterli olduðunu düþünüyorum ben. Seçime de çok az kaldý. Aþýrý düþen hisseleri toplamaya baþlayabilir borsa simsarlarý. Hep düþecek hali yok borsanýn. Eninde sonunda bir yerlerde yatay ve sonra toparlanma donemine girebilir. Ama bakalim ne zaman olacak, bekleyip görücez
Tavsiye içermez kendi düþüncem dýr
Elinize saðlýk. Bana da buralardan hisse için toparlanma baþlayabilir gibi geliyor. Aþýrý bir düþüþ yaptý. Torunlar GYO da benzer þekilde görünüyor. Bir yerden döner ama bakalim nerden dönecek. Yeni bilanço da yakinda gelir. Bu sene güzel kâr bilançolar gelebilir bu þirkette. Yatýrýma devam ediyor bildiðim kadarýyla. Turizm sezonu da iyi gidiyor gibi. Inþaat sektöründe çok satýþ olmasada kaliteli gayrimenkuller yinede satýlýyor bir þekilde. Enflasyon karþýsýnda yeniden degerlemeler de yapacaklardir gayrimenkul þirketleri. Yani ben orta vadede olumlu bakiyorum olaya. Seçimi atlatirsak çok daha guzel olacak sanýrým
Valla hocam buralardan toparlanma baþlasa bile kâra geçmemiz için tavan tavan gitmesi lazým... 15-20 arasýnda maliyetli bekleyen çok kiþi var...
9 lardan kim satýyor onu da merak ediyorum gerçekten, hissenin þu durumunu içler acýsý resmen...
GM1910 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bu isler burda macd kesti, rsi al verdiyle olmuyor
Ahmet Abi ne zaman gidecek derse kagit gidiyor,
Onunda kendine göre bir satis yeri var tabiki kagitta yillarca kalinca insan ögreniyor,
Yoksa ben burdan voliyi vurayim 9 dan alayim 12 den satayim dersen,
10 tl 1 milyon lot
10,01 2 milyon lot koyar zink diye cakilir,
Gecmiste bunlari çokca gördük,
Kusturmadan gitmez
UV yatirimci degilseniz bu kagit size göre degil.
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Dürüstlük çok pahalý bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin
x5 sancýlarý bunlar öldürmeyen darbe güçlendirir....
nasip....
Alýþlar ve satiþlar dengelenmiþ gibi görünüyor sanki. Yüklü Satýþlar azalmýþ gibi sanki. Piyasa da toparlanma emareleri de gösteriyor gibi. Ibreler düþüþ egilimini býrakýp yükseliþ egilimine sokabilir. Zararda olan çok kiþi var ama sabredenler 3-5 ay sonra normal 14 lu seviyelere tekrar dan ulaþabilir gibime geliyor bana. Torunlar gayrimenkul hýzlandý bugün( %7 yukarda þuanda.) Hemen hemen ayni ozellikleri barýndýrýyor bu Torunlar gyo þirketi. Kapanýþ biraz daha guzel yapabilir gibime geliyor. Bekleyip görücez.
Surekli düþüþ olmaz zaten. Çoðu þirket f/k çarpanlarý ve pd/dd çarpanlarý bakýmýndan ucuz hale geldi zaten. Hele ki 20 liradan 9 lu seviyeye gelen özak gayrimenkul ve torunlar gayrimenkul çok çok ucuz görünüyor bana göre. Daha önce de girmiþtim Torunlar GYO þirketine ve en az 6 ay geçince baya guzel yerlere gelebilirler. Çünkü piyasa geneline bakarsanýz hem seçim hem de hýzlý bir çýkýþ sonrasi piyasada kâr satýþlarý olmasý normal gibi görünüyor. Simdi 5700 lerden 4300 lere kadar inen borsa bence fazlasiyla kâr satýþýný yapmýþtýr. Piyasada %25 düþüþ gibi gorunse bile bazi hisselerde %100 (yarý fiyatina inen) düþüþler oldu. Bence toparlanma zamani gelmiþ olabilir. Zaten seçim sonrasý herkes iþine gücüne bakacak ve seçim dolayýsýyla borsayý çalkalamayý býrakacaklardýr. Seçim e de fazla kalmadi zaten. Ucuz olduðunu düþünen yatýrýmcýlar þimdiden almaya baþlamýþ olabilirler. Bence panik yapmamak gerekir ve yaz aylarina odaklanmak daha makul olur
Tavsiye içermez kendi düþüncem dir
Hocam zararda olan baya kiþi var ama yapacaklarý en mantikli þey bence beklemek olur. Þirket çarpanlarý bence çok iyi görünüyor. Yatýrýmlarýna da devam ediyor. Hele ki kýsa surede portföy büyüklüðü de baya büyümüþ görünüyor. Birde 3 hafta sonra yeni bilanço gelecek sanýrým. Bu bilanço ile biraz daha ucuzlamýþ olacak hisse. Zenginler zaten kazandýklarý paranýn bir kýsmýný yine arsa ve gayrimenkule yatiriyor. Gayrimenkul sektoru ülkemizde vazgeçilmez sektörlerden biri. Arada dalgalanmalar oluyor maalesef ama sene sonunda belki 20 li seviyeleri test edebilir, hiç belli olmaz yani. Ama ben þuan doðru hisselerden birinde olduðumu düþünüyorum. Hele ki iþ yatirim uzmanlari bile hem Torunlar gyo hem Özak gyo için %100 büyüme potansiyeli görüyorsa bu bile baya benim için güven verici bir açýklama gibi geldi. Bakalým sene sonunda ne olur bakicaz duruma
Yer Ýmleri