
Originally Posted by
11.Muratblsk
Bunu yazdým zaten daha önce, 2019 Temmuz 2022 Nisan arasýnda hisse %800 pirim yaptý, hisse fiyatý 2,40 tan %45,65 bedelsiz verdi, bölünmeden sonra 1,65 TL'den baþlayan baský satýþlarý iki ay sürdü ve 1,38 lerden döndü..!!! Yýl sonunda 4,05 leri gördü, bölündükten bir yýl donra 4,98 TL yi bir buçuk yýl sonra 6,06 TL yi üç yýl sonra 11,07 TL yi gördü..!!!
Bu sefer %100 bedelsiz verdi, bölünmenin 10,50-11 TL arasýnda olmasý gerekiyordu bana göre, fakat buradan 6 milyon lot satan Ahmet efendi yüzünden 9,70 TL'den bölündü ve 4,85 TL den baþladýk yeni %800 lük yolculuðuna..!!
Bence 4,85 TL dip fiyatý oldu hissenin, sonradan yapýlacak baský baþtan satýþ yapýlarak yapýlmýþ oldu, bunun için 13 milyon lot 5,44 ten geri alýndý..!!
Gelelim þimdi hedef hesaplamasýna; 4,85×8=38,80 TL eder bu hedefe gelmesi yine üç yýl mý alýr yoksa iki yýlda mý görür orasýný keltoþun keyfi vede yeni hotellerin finansý için nasýl bir yol çizeceði belirler..!!!Artýk beþ on kademe al satlar ile bu hoteller yapýlmaz, ya adam gibi yukarý çeker hisseyi yeni bir halka arz ile piyasada iþlem gören payý ,%23 ten %45 lere çýkarýr, yada büyükyalýda toplu bir satýþ yaparak 2-3 milyar TL gibi nakit giriþi saðlar..!!!
Her ikisinde de hisse fiyatý pozitif etkilenir..!!!
Kýsacasý daha çok karpuz keseceðiz çoook..;-))
Benim hedefim ikinci %800 den sonra yarýsýný emekli ikramiyesi olarak almak, kalan yarýsýný da çocuklara miras býrakmak..!!!
Maliyetim ilk hesabýmda 0,77 kuruþta ikinci hedabýmda 2,50 lerde, bana zarar ettirmesi imkansýz bu saatten sonra..;-))
Son aldýklarý karar ile sermaye tavanýný 2 milyar TL ye çýkarýlmasý yeni bedelsizlerin olacaðýnýn sinyali, yarýsýný satýnca yerine koymamýzý garanti ediyor Ahmet efendi saðolsun..;-))
Dediðim gibi, bu yorumlarým sadece beni baðlar, kimseye al sat tut tavsiyesi deðildir..!!!
Tecrübelerden ders çýkaran olursa da kendi bilir..;-))
Yatýrým tavsiyesi deðildir..!!!
Yer Ýmleri