Alýntý Originally Posted by nosfecagri Yazýyý Oku
Eline saðlýk.

Bir yandan da þunu düþün. Benim yüklü alým yerim 4 lira, 6.17 gördüðü zamanlarda da epey trade ettim düþerken de aldým verdim filan falan 3 lira maliyetim oluþtu.

Kaðýt 2 ye bölündü. Maliyet 1.5

Benim açýmdan bakarsan ki Benim açýmdan bakmana da gerek yok hacim olarak bakarsan tahtada pek çok maliyetler þu an bölünme sonrasý 3 lira altýdýr.

Yani tabi bi isgyo deðil ve halka arz edildiði andaki sirket ile þu anki þirketin en ufak alakasý yok. Ve çok ucuz. Ama kimse kazanmadý algýsý da doðru deðil. Sadece patron halka arz ederken her patron gibi olabilecek maksimum fiyata koklemiþ eh bu da doðal deðil mi 14 senelik borsaciyim tek lot halka arzdan mal almadým hatta ilk 4 çeyreði görmeden hiç bir tahtaya adýmýmý atmadým.

Millet çok kazandý arzlarda benle dalga geçen oldu. Ama bence prensipler kazançtan daha önemlidir. Halka arzdan mal almak benim mantigima ters o nedenle 1 yýl geçmeden almam alaný da kýnamam kazanýyor ise haklýdýr.
Prensipler kiþiliði yansýtýr, bu konuda sizi taktir ediyorum..!!
Evet özak halka arz olduðu fiyatýn bile üzerinde þu an, o gün öz kaynak büyüklüðü 600 milyon TL idi ve 400 milyon TL borç yükü vardý, þimdi bunun tam 12,5 katý 7,659 milyar TL öz kaynaða saðip, bu orana göre 25 dolarda olasý gerekli..!!!

Buradan halka arz da nasýl bir ýrza geçme yapýldýðý ortada..;-))

Yada hissede ki uzun vadecilerin nasýl soyulduðunu görebiliriz..!!!

Her iki seçenekte de tek kazaman her zaman kasa ve kýsa vadeciler olmuþ..!!!

Ben zaten herkes zaratda demiyorum, benim 2017 de aldýðým lotlarýn maliyeti þu anda 0,77 kuruþ yani 12,5 oraný ile paralel gidiyor..;-))

Yazdýklarýmý okuyan uyunu çözer, gayet açýk yazdýðýmý düþünüyorum..;-))

Yatýrým tavsiyesi deðildir..!!!