Dip 40 dolar, eski rakamla 40 cent...
Borsa büyüdü, bir sürü halka arz oldu, yabancý kaçtý gitti. Kalan para hisse seçti, her bir BY, grup bir hisseyi kaldýrdý, bankacýlýðý ve bazý hisseleri dýþladýlar, o yüzden öyle sahipsiz sahipsiz takýlýyorlar.
Seçilen hisselerle endeks yaptýlar, bu hisselerin aðýrlýðý arttý, eskileri düþtü. Bu hisseler belli, Ereðli, Froto, Sasa, Hektaþ, Bim ya da Vesbe, Ccola gibiler, ya da holding yani sahibi zaten olan hisseler.
Bu aðýrlýklarla, bu tabloyla, bu dediðim hisseler 2008 ya da 2001 dibine düþerse, 40 dolardan çok daha düþük bir seviyeye tekabül eder Bist-100, zaten þu halde bile Bist-100 geçenki dolar hareketinde 2008 dibini yani 116 dolarý gördü, bu hisseler dolar bazýnda %30-40 sert sarkarsa bile, endeksler dolar bazlý diplerini görmüþ olurlar 40 dolara kadar sarkar mý 80 de mi kalýr 60 ý mý görür. Yok bu hisseler 2008 2001 diplerini görürlerse, endekste 40 dolar dip deðil haberiniz olsun.
Ben dolar bazlý çok ucuz hisseleri zaten bakýnca görüyorum, ama ben Ereðli, Sasa, Froto, Hektaþ, Tüpraþ, Koç v.s. 2008 deki 2001 deki diplerine kadar düþsün istiyorum, onlarý o fiyattan almak amacým diyorsanýz, ehh nasip diyorum
Yatýrým baþka, oyun baþka, istatistiki olarak buradan alan, müteakip 5 yýlda dolar bazýnda parayý katlar demek, bilimsel olarak mümkün, ama Arjantin Venezuela gibi olursak takasbanktan hisseleri kargoyla fiziki olarak yolladýklarýnda, hatýra diye saklayabiliriz tabi
Bütün oyunlar hileli...yatýrým yapmak, unutmak lazým...
Tüketici kredilerinde Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) oraný yüzde 5'ten yüzde 10'a yükseltildi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Habertürk
cem güççük
Türkiye cds 800 ama, hollandanýn cds bizden fazla diye iddaa etti.
10.94 (hollanda cds)>> 800 den denklemini çözebilecek varmý forumdaþ.
Forum kurallarýný okumak için týklayýnýz
Forumun Altýn Kuralý : Forumda okuduðunuz bilgileri fikir vermesi amacýyla ve mantýk süzgecinden geçirerek deðerlendirin. Hiç kimse sizi tanýmadan size para kazandýrmak heveslisi deðildir. Hayatta karþýlaþmadýðýnýz ve adýný soyadýný dahi bilmediðiniz bir kiþinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkýþmayýn, sonu %99 hüsran olacaktýr..
Not: hisse baþlýklarýnda dini ve siyasi ile futbol taraftarlýðý yazýlarý kabul edilmiyor.
Þu da endeks dip yaparsa nasýl yapar baðlamýnda takip ettiðim senaryo..oldukça þüpheli, kýrmýzý yatayýn altýna inerse diyelim...iþinize yararsa..ytd
![]()
Geçen de, benim babam madende çalýþýyordu, ben bilmicem de kim bilecek, kömür fiyatlarý artmadý, yalan söylüyorsunuz diyordu...
Baþka biri vardý, o da yurtdýþýndaki %6 enflasyonu %60 sanýyordu, elli kere ikaz etti spiker Nuh dedi peygamber demedi, AKP sözcüsü müydü Gn.Bþk.Yrd. mýydý neydi..
Yer Ýmleri