Seninde onu biraz mazur görmen lazım, kaat teyy nerden nereye düştü, belli ki canı yanmış
Hadi şindi özür dilede, barışın. Tatsızlık olmasın
Hamdım Piştim Yandım
özür dilemek mesele değil .. ama yapılan yanlış..ben yıllardır burdayım kimseye cephe alıp da sataşma yapmadım..1 kez bile..
ama satşmanın anlamını da gayet iyi biliyorum..saygısızlık bu..en sevmediğim şey..
Güneysuya dedim kaçkez ya bu tarz yazanları gönder ya beni sil üyelikten..
küfür meselesi değil..küfür sonra çıktı..özür dilerim bunun için ama sataşma yaptın..ben seni tanımam etmem nasıl kullanabiliyorsun o üslubu
ben de özür diliyorum..ama rica ediyorum burda çoğu kimse zararda zaten..biraz daha duyarlı olalım..biraz daha mesafeli yazalım
Bilemezsin.
Herif tuzak kurmuş, bizde ibretlik hikayedeki maymun gibi mal elde bekliyik
Asya da maymun yakalamak için kullanılan bir çeşit tuzak vardır. Bir Hindistan cevizi oyulur ve iple sabit bir yere bağlanır. Hindistan cevizinin altına ince bir yarık açılır ve oradan içine tatlı bir yiyecek konur. Bu yarık maymunun elini sadece açıkken sokabileceği büyüklüktedir. Tuzak kurulur. Maymun tatlının kokusunu alır ve ziyafete yaklaşır. Yiyeceği almak için elini cevize sokar ama yiyecek içindeyken yumruk haline gelen elini dışarı çıkarması artık olanaksızdır. Sıkıca yumruk yaptığı elini yarıktan çıkaramayan maymun çılgına döner ama elindekini bırakmayı göze alamadığı için tuzaktan kurtulamaz. Yakınlara gizlenen avcılar çok kolay bir şekilde amacına ulaşır. Maymun yakalanır. Oysa maymunun yapması gereken tek şey o yiyeceği bırakıp elini dışarı çıkartmaktır.
Hamdım Piştim Yandım
Yer İmleri