Ya hatayı yapan sen milleti yanıltan sen, zarar ettiren sen. Benim yüzümden yazmayacakmış. Kibre bak, yazmasaydın daha iyiydi zaten
ben de özür diliyorum..ama rica ediyorum burda çoğu kimse zararda zaten..biraz daha duyarlı olalım..biraz daha mesafeli yazalım
Bilemezsin.
Herif tuzak kurmuş, bizde ibretlik hikayedeki maymun gibi mal elde bekliyik
Asya da maymun yakalamak için kullanılan bir çeşit tuzak vardır. Bir Hindistan cevizi oyulur ve iple sabit bir yere bağlanır. Hindistan cevizinin altına ince bir yarık açılır ve oradan içine tatlı bir yiyecek konur. Bu yarık maymunun elini sadece açıkken sokabileceği büyüklüktedir. Tuzak kurulur. Maymun tatlının kokusunu alır ve ziyafete yaklaşır. Yiyeceği almak için elini cevize sokar ama yiyecek içindeyken yumruk haline gelen elini dışarı çıkarması artık olanaksızdır. Sıkıca yumruk yaptığı elini yarıktan çıkaramayan maymun çılgına döner ama elindekini bırakmayı göze alamadığı için tuzaktan kurtulamaz. Yakınlara gizlenen avcılar çok kolay bir şekilde amacına ulaşır. Maymun yakalanır. Oysa maymunun yapması gereken tek şey o yiyeceği bırakıp elini dışarı çıkartmaktır.
Sen istiyor duj verecek yüz dolar
Hamdım Piştim Yandım
ben sildim ..sen de silersen sevinirim
Şuan yaptığınız büyük bir erdemlikti, zor olanı başardınız.
Sen istiyor duj verecek yüz dolar
Hamdım Piştim Yandım
Yer İmleri