https://www.gunboyugazetesi.com.tr/z...di-156688h.htm
Doðru mu bu haber
bir halt olacaðý yok.
KAMU BANKALARI YARIÞA GÝRÝYOR!
Emekli promosyon tutarlarý emekli ve memur Temmuz zammý sonrasý geçmiþ dönemlere göre neredeyse 10 kat artarken, Vakýfbank, Halkbank ve Ziraat Bankasý olmak üzere kamu bankalarý emekli promosyonu tutarlarýný güncellememiþti. Son gelen bilgilere göre 3 banka Hazine ve Maliye Bakanlýðý'na maaþ promosyon teklifini sundu.
Sabah Gazetesi Yazarý Dilek Güngör, köþesinde emekli promosyon yarýþýna Ziraat Bankasý, Halkbank ve Vakýfbank'ýn da katýlacaðýný yazarken, Hazine ve Bakanlýðý'na sunulan promosyon tutarýný açýkladý.
Güngör, konu ile ilgili yaptýðý açýklamada þunlarý kaydetti:
''Öðrendiðime göre, rekabette daha fazla geride kalmak ve müþteri kaybetmek istemeyen kamu bankalarý hükümetin de talimatýyla bir hazýrlýk yapmýþ... Hatta bildiðim kadarýyla Ziraat Bankasý, Halkbank ve Vakýfbank Hazine ve Maliye Bakanlýðý'na promosyon teklifini sunmuþ...
Teklife göre, hiçbir ayrým olmadan her emekliye 5 bin TL verilmesi planlanýyor. Yani emekli maaþý düþük olan da yüksek olan da ayný promosyonu alacak.
Bakanlýk, rakamýn 7.500 TL'ye çýkarýlmasý taraftarý...
Tabii, hesaplayýnca bu da epey maliyetli oluyor. Zira, kamu bankalarýndan emekli aylýðý alan neredeyse 7 milyon kiþi var.
Ziraat Bankasý, Halkbank ve Vakýfbank'ýn emekli promosyon kampanyasý baþlýyor! Masadaki rakam belli oldu: Banka promosyonu için yeni geliþme!
Velhasýl, konu hâlâ masada... Sanýrým miktarla ilgili son kararý Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan verecek.'
https://www.sabah.com.tr/galeri/yasa...ru-tarihi-ne/8
Yani 1 Kasým itibarýyle deðiþiklik olacak ama henüz net bir durum yok.
Bazýlarý kesinmiþ gibi haber yapmýþlar.
20 senedir tek banka yonca çalýþýyorum.2 sene önce artýrdýlar en son 120k limit.her ay 50 k harcamama 30 bin ekstre gelir taksitli vs olduðundan.bu yüzden ekstreden fazla öderim limit açmak için.öyle saçma bir kredi kartý kullanýmý yapýyorum.son 6 ayda 2 kez kart limit baþvurum ret yedi.perþembe günü 350 bin kredi baþvurusu yaptým sadece kimlikle 15 dk sonra onayladýlar.findeksimde 1900, en yüksek puan düþünün.
Ýþin en kötü yaný kartonsan peþin fiyatýna tam 7 taksit yapýyor ama þu an ki limitle mal bile alamýyorum.
Yer Ýmleri