Kavcýoðlu: Enflasyonun 2022 yýl sonunda %65,2 olarak gerçekleþeceðini tahmin ediyoruz (Önceki %60,4)
*Kavcýoðlu: Enflasyonun 2023 yýl sonunda %22,3 olarak gerçekleþeceðini tahmin ediyoruz (Önceki %19,2)
Kavcýoðlu: Enflasyonun 2022 yýl sonunda %65,2 olarak gerçekleþeceðini tahmin ediyoruz (Önceki %60,4)
*Kavcýoðlu: Enflasyonun 2023 yýl sonunda %22,3 olarak gerçekleþeceðini tahmin ediyoruz (Önceki %19,2)
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Aylýk 10 milyar dolar cari açýk birde Dünya da faizler yükseldi kkm dekiler enflasyon altýnda eziliyor en ufak panikte USD tutulamaz olur
Döviz borcu olanlar borcu çevirmeyip ödeyebilir üstüne cari açýk üstüne faiz yüksek kkm de çok stres var yolun sonuna yakýnýz
Kavcýoðlu: Enflasyon varsa orada sorun vardýr, orada baþarýyý konuþmak da doðru deðil, vatandaþlarýn sýkýntýsýný çok yakýndan biliyoruz, tedbirleri alýyoruz, bunun sonucunu da çok kýsa sürede göreceðimize inanýyoruz
Kavcýoðlu: Halkýmýz rahat olsun, enflasyon istediðimiz noktaya hýzlý bir þekilde gelecek
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Seçime yakýn tarým kredi kooperatifleri herþeyi zararýna satabilir halkýn gözünde diðer marketler aç gözlü olarak gösterilir enflasyonun sebebi onlar gösterilir belediye seçimi öncesi gibi olur
Cumhurbaþkanlýðý tarafýndan yayýmlanan 2023 Yýlý Programý'nda,
" Emeklinin milli gelirden aldýðý pay da 2020 yýlýnda yüzde 8.9 seviyesindeyken bu yýlýn sonunda yüzde 5.8'e düþmüþ olacak." Çýkar telefonu diyene saðlam geçirmiþler.
Programda asgari ücretlilerin bu yýl eline geçen reel ücretlerinde ise geçen yýla göre yüzde 13.2, 2020 yýlýna göre de yüzde 15.1 artýþ oldu.
Piyasa demek ki Asgari ücrette ki reel artýþa göre herþeyi fiyatlýyor....
FED Kasým ayýnda 0,75 artýrým yapacak bu cepte.
Bazý FED üyeleri faiz artýrýmlarý yavaþlasýn gibi açýklamalar yapmýþ.
Bu kapsamda Aralýk ayýnda 0,50 artýrým, 2023 4-6. aylarda indirim olabilirmiþ miþ.
Dolar endeksi bundan dolayý gevþiyor, EUR GBP falan bundan dolayý deðer kazanýyor, bizim gibi ülkelerin CDS’leri de bundan dolayý düþüyormuþ muþ diyorlar.
Yer Ýmleri