Benim gostergeler yarin kis gelecek diyor. Yavru ayilar gore bilirsiniz. Lutfen yavrulari ezmeyin.Short olmak coook zorr...
Benim gostergeler yarin kis gelecek diyor. Yavru ayilar gore bilirsiniz. Lutfen yavrulari ezmeyin.Short olmak coook zorr...
green salý istemezük black salý isterük þelale isterük![]()
Batýk ayýyým poz açacak halim yok
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
bu ülkede xu30 ve hatta xu100 endeksindeki þirketleri yönetenler, türk lirasýný yönetenlerden çok daha donanýmlý kifayetli insanlar. yýl sonunda hep beraber anlarýz diyeceðim ama 3 ay çok uzun süre. unutan çok olur.
cümleten iyi geceler![]()
audentes Fortuna iuvat
Þelale bekleyenler Dow 33.000 ocak baþýna kadar 1000 aþaðý 1000 yukarý oynar durur 33.000 yataya saracak orasý diye 1999-2002 dpw hareketlerini örnek göstermiþtim ve beklentim de gerçekleþti 29500 puanken yazdýklarým gerçekleþti ve muhtemelen de yataya sarma iþi 6 ay daha sürecektir ...
ANCAK , 32.000 den döner dönerse 31.500 hedef verip kimseyle dalga geçmeyin , 31.500 KIRILIR KESÝN diye tempo da tutmayýn boþuna bunlar , bist ucuz dolar bazýnda neden 1000 dolar deðiliz neden 2000 dolar deðiliz dow 20 senede 3.5 kat deðerlendi dolar bazýnda biz 3.5 kat düþtük.
FELSEFE yapmýyorsunuz anlaþýldý ama matematik bilginiz de mi yoktur eyyyyy þelaleciler lafým size ... .BÝSTÝN KADERÝ 10.000 puandýr ben geleceði her yerde gördüm yaþadým ve ordan dönen bist oraya da geri dönecektir. pala bu enflasyon bu kredi büyümesi ile oraya giderken sizler istedi diye 2500 yapamaz imkansýz ..... bu borsamýz , 2850 puana belki düþecek zorlaya zorlaya o da %20 düþen ihtimallerle bir senaryo da rafta bekler ....eylülde belki....
Pala beyin yani bistin Efesinin keyfi isterse 2800 bi el öpmeye gideriz hepsi o kadar ama anlamsýz dönüþ olurdu.
dünyada çöküþ yok bistin hedefi belli , BÝST ARTIK zincirlerinden kurtulmak 200 dolar üstüne çýkmak ve normalleþmek istiyor.
Ülkemiz de normalleþmek istiyor ve seçim iklimini bekliyor 3500-5000 rallisi için Bekliyorlar.... demek ki neymiþ 3600 görmeden seçim havasýna girmek için de erkenmiþ ...
Bist özelinde ise net ayrýþma sinyaller her hafta geliyor kafayý fazla takmamak gerek yurtdýþýna ortamda yoktan gerilim yok almanya çin veya 3. ülke yavaþlayýnca dünya reseyonu yaþanmayacaktýr. Bu iþin totosu , duasý , namazý niyazý da olmaz ekonomi bilimine ters iþler olmaz . Bir ülke yavaþlarken 1 sene içinde diðeri çýkýþa geçiyor bu döngüyü iyi takip etmeniz gerekmektedir. Avustralya, kanada, meksika, brezilya, endonezya, tayland , japonya, abd iyi incelemek þart güneydoðu asya ekonomisi ne halde hindistan ve rus ekonomisi nasýl afrika latin amerika nasýl haberiniz bile yok resesyon 2 merkezden dünyaya yayýlan tsunami dalgasý deðildir bu falcýlýk yapmaktýr . dünya iktisat tarihini çok iyi okumak analiz etmek ve 2000 -2020 arasýnda dünya iktisat tarihinde büyük zenginleþme, bunun daðýtýmý , bölgesel paylaþýmý ve ayrýþma dönemine girdiðimizin de farkýnda olmanýz gerek , artýk bölgesel büyümeler ve resesyonlar çaðýndayýz . Bir bölge yükselirken diðeri krize girebilecek, eþgüdümlü büyük resesyonlar ise nadiren 20-30 senede ortaya çýkabilecek belki de daha uzun peryotlar ile ortaya çýkacaktýr. Dolar ve euro merkezli düþünmeyi de býrakýnýz. Daha geniþ vizyonla konulara bakmak lazým.bu vizyon olursa RUSYA nasýl onca yaptýrým ve engellere raðmen ekonomisini ayakta tutabiliyor daha kolay anlaþýlabilir.( savaþýn haksýz tarafý ve suçun sahibi kendisi olsa bile )
Son düzenleme : Deniz Ali; 22-08-2022 saat: 21:54.
Yer Ýmleri