Hintliler aný yaþayýn, akýþýna býrakýn fazla kasmayýn diyor.
Bizim ülkede eskiden herkes tek baþýna kalsa bile ülkeyi savunmaya kurtarmaya programlandý. Þimdi dini kurtarmaya programlanýyor gibi.
Hintliler aný yaþayýn, akýþýna býrakýn fazla kasmayýn diyor.
Bizim ülkede eskiden herkes tek baþýna kalsa bile ülkeyi savunmaya kurtarmaya programlandý. Þimdi dini kurtarmaya programlanýyor gibi.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
bozkurt daha doktor bakmadý grafiðe temel analizdeyiz hala, grafik bende yani, daha grafikçi doktor görmedi,..
grafik palanýn elindeyse yemiþim tekniðini temelini manasýna geliyor, grafik bendeyse doktor bilemezki anlamýnda,
herhangi araçlarla elimize deðen/gelen çok küçük tecrübe edebildiðimiz iþaretler vardýr, olabilir ve bunlarý olumlu deðerlendirirsek baþarý gelebilir,
þimdi sistem sat verdiyse sen aldaysan sistemciysen bir kere kendine ters, temelciysen dönüp bakmayacaksýn en baþýndan yazmýþssýn piyasayý kendine þu diye, teknikçiysende her gün bakacaksýn grafiklerine,..
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
Teknik grafikisine inananda bakar inanmayanda bakar, çünkü borsanýn bir parçasýdýr, palanýn ressamlýkta çýðýr açtýðý harikülade bir sanat eseridir.
Bisttin tablosunu herif hergün resmediyor cizgileriyle
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
Ben temel analizle baþladým.
Tekniði burada öðreniyorum yalan yok.
Bana göre temel veya teknik veya ikisi birden veya hiç birisi onemli de olabilir onemsiz de olabilir. Fark etmez. Kazanan haklýdýr.
Teknik ile kazanan var mý? Var. Demek ki teknik analiz diye bir þey vardýr. Uygulayan uygilayamayan stratejisi olan olmayan ayrý konu.
Ben hala temele daha çok güvenirim yalan yok. Portföyü %80 temele göre kurgular ve 3 ay kolay kolay dokunmam.
Kalan %20 ile atýþ serbest tamamen tekniðe göre bile iþlem açtýðým oluyor ( mesela Ülker tamamen teknik ile aldým temeli hala kötü ama tutuyorum. )
Kendimi rahat hissediyor isem haklýyým gerisi boþ.
Bence yatýrým iþinde temel, trading iþinde ise teknik geçerlidir.
Trader para olsa yatýrýmcý olur, para kazanmak için de bereketli sinyallerin neler olduðunu iyi belirleyip ona göre cesaret ile iþlem yapmalýdýr.
Benim gibi cesaretsiz biri isen dikkatli davranman lazým, temel olayýna da aðýrlýk vermen ve elini verip kolunu kaptýrmaman lazým.
Ýnsanlar risk taker ve risk averse olarak temelde ikiye ayrýlýr, gerçek hayatta bile kimi arabasýný kasko sigorta yaptýrýr kimi yaptýrmaz.
Risk seven insan mutlaka akýllý insanlara danýþmalý, bilmediði riskleri öðrenip ona göre tedbir almalý, sonradan ben böyle bir þey olabileceðini bilmiyordum dememeli. Cahil adam cesareti ayrý, bilinçli adam cesareti ayrý kategori.
birde akýmlar var,
mesela bir dönem ew akýmý trend olmuþtu, þimdi eskisi kadar raðbet yok,
keza sistem olayý vardý, ya sistemciler kendilerini geliþtirerek bana ne milletten ben þuradan kenardan usul usul gideyim dediler sesleri çýkmýyor yada formül peþinde koþanlar artýk yoruldular ve bu iþin dibi yok dediler, formülleri içinde kayboldular,
yine çizgiciler vardý, kýrýlma aný öncesi sahneye çýkarlar ve iki olasýlýk verirlerdi ya yada olarak biri olurdu elbet,
bunlar güzel günlerdi,
þimdi üst akýl modasý güvenilmezlikle birlikte trend topik, ayrýca dünyanýn çivisi çýkmak üzere,
bu þartlar altýnda elbette viob bilinemez güvenilemez,
ama her gün türlü dolaplar cevirsede gideceði yere gidiyor,
yani seans baþlayýnca güvenilmez, akþam seans kapanýp grafiðe baktýðýnda güvenlir hale geliyor,
demekki keseye bakmak gerekiyor, yani kendimize güvenmek
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
Þirketler yýlda 6 kez MKK'dan ortak listesi alabiliyormuþ.
BBHT'de konuk sabah baktýk kim almýþ diye þeklinde bir söz aðzýndan kaçýrdý, belki baþka bir þeyi kast etti. Alýcý beðenilmediði için belki piyasa sattý.
Ülkede 2 cevapsýz soru var.
1- Sakýz orucu bozar mý?
2-Teknik analiz var mý?
Bir türlü cevabýna emin olamýyoruz.
Viop topikte de teknik analiz var mý tartýþmasý þahirane. Dünya da baþka ülkede yoktur.
Sanýrým long-short pozlarý çeyreklik bilanço analizine göre açan arkadaþlar var ki teknik analizi tartýþýyoruz.
Yer Ýmleri