Bugün farkli bir bakýþ açýsýyla temettü odaklý deðil trend odakli düþüncemi paylaþmak istiyorum.
Eregl özelýnde sinir uçlarýyla oynama noktasýndayýz. Herkes her þeyi görüyor. Oluþan tobo saðýr sultan duydu. 2020 den gelen trend desteðine deðdi ya da deðmek üzere herkes farkýnda. Bunlar göz önünde ayan beyan.
Buralarda ayý tuzaðý (sahte trend bozma hareketi þeklinde) oluþma durumu olabilir dikkatli davranmak gerekir. Resesyon durgunluk vs vs herkesin bildiði malum durumlar. Herkesin bildiðine göre hareket etmek her zaman doðru sonucu verir mi? Tecrübem vermez diyor ki en son 2022 baþlarýnda HRC 1300 e giderken gördük. Her zaman görünene göre geliþmiyor piyasa fiyatý
Ayrýca bu malum 2 seneyi aþan trendin desteðinde 3 hafta önce yanýlmýyorsam günlük 200 milyon lot üstü iþlemeler ile ciddi bir yükseliþ görmüþtük. Akabinde 2022 Mart Nisan zirvesinden sonra oluþan dirence kadar uzadý hareket ve sonrasýnda düþük iþlem hacmiyle trend desteðine yeniden döndü. 3 hafta önce yüksek iþlem hacmi ile tahtayý yukarý süren/sürenler yeniden oyuna girer mi yoksa trendin bozulmasýna göz mü yumar? Herkesin bir cevabý vardýr ki benim de var. Ancak fazla zaman da kalmadý bu sorunun cevabýný almaya. Bu kýsa süreçte duygusal davranmamak adýna ekran izlememek yararlý olabilir. Bu 2 senelik trend kesin bozulursa trade amaçlý taþýnan pozisyonlar için gereði yapýlmalýdýr orasý da bir gerçek.
Diðer yandan Eregl tarihi geçmiþe bakýldýðýnda kriz fiyatlamasý pd/dd 0.8 dip noktasý ve þu anda kabaca 1.05 civarýnda. 3 ve 4.çeyreklerde eðer ki zarar yapmayacaksa (ki beklemiyorum) bu pd/dd gelecek bilançolarla 1 in altýna inecektir. Þahsi fikrim yatýrým tavsiyesi olmamak üzere buralarýn altýnda gidebileceði sýnýrlý alan olduðudur. Bu hafta herhangi bir iþlem yapmamak ve önümüzdeki haftayý görmek yararlý olur.
Fiyatlama ne yönde olursa olsun þahsi pozisyonum 2023 temettü dönemine kadar deðiþmeyecektir.
Saðlýklý kalýn sakýn kalýn

Yer Ýmleri