Bulabildiðim her krediyi çekiyorum... Enflasyon da yapýlacak en mantýklý þey bence bu.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bulabildiðim her krediyi çekiyorum... Enflasyon da yapýlacak en mantýklý þey bence bu.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
hükümet deðiþirse bazý bankalarda tahvil sorunu çýkabilir, 2001 yýlýnda demirbank ters köþe oldu. tl kredi þuan mantýklý, tüfeden ziyade üfe halen 150, yani üfede zamanla buraya gelecek yada enflasyon düþmeyecek çýkarýmý yapmak mümkün. tahvil sorunu devalüasyonla çözülüyor.
son 6 ayda, isdemir için göstergeler veya formasyonlar ile bazý sistemlerde tarama yapýlýyor, mesela bugün düþeni kýrdý yada macd haftalýk kesti gibi. ne zaman ki isdemir bir taramada çýkýyor, abartýsýz anýnda taramadan atýlýyor, üstelik hacimsiz bir atýlma ve speðin kendi satýþlarý.
Sezgin hocamýz bize zaten bu forumda çok þey katýyor sizin vesilenizle teþekkür edeyim ona. Ereðliden zaten öyle agresif büyüme beklemiyorum düzenli temettümüzü versin yeterli gözü ile bakýyorum. Açýkçasý benimde beklentim paralel yönde temettüyü minimum 30cent civarlarýna çýkartmalarý ve hisse fiyatýnýn dibinide 2.5 dolar yapmalarý yeterli geliyor bana.
Agresif büyüme için farklý hikayeler satýn alabileceðimiz þirketler mevcut zaten ve onlarýn bana göre en vizyonlusu olan kontrede 1 sene önce yatýrým yapmýþtým çok þükür yüzümüzü kara çýkarmadý oda bakalým o daha fazla büyürse oradan gelecek nakit akýþýný buralarda biriktireceðiz inþallah![]()
BANKALAR KENDÝ iç býrçlanma senetlerini halka arz ediyorlar ve kkm gibi bundan da azami karlar elde ediliyor.
aktif ve özsermaye karlýlýklarý da muazzam. 2021 sonunda faizler %15 iken devalüasyon oldu enflasyon endeksli DÝBS taþýyan bankalar müthiþ kar yazdýlar.
tahvil fazileri ise %30 týrmandý ordan da borçlandýlar þu an devlet tahvilimþ almazsan yakarým demiyor . bankalarý %15 tahvil alcaksýn diye zorlayan da yok %20 altý kredi neden vermiyorsunuz deniyor mu ? belki de evet deniyor.. bankalar her türlü karlarýný katlar. kaldýraçlý kredi kullandýrýyorlar kasanda 1 tl var 4 tl kredi verip ordan da 1 tl %100 kar elde edebiliyorsun..
hangi sanayi olmayan malýný satýp para kazanabilir ki dijital parasal iþlemlerle bankalar bunlarý yapabilir miþ ...algý kasadan kredi verildiði gerçek ise dijital merkez bankasý para basýyor o piyasaya ödeniyor ...enflasyon ortaya çýkýyor ama karý banka devlet bölüþmüþ oluyor ... YTD
BU YAZDIKLARIM PEK DÝLLENDÝRÝLMEYEN gerçekler arkadaþlar en KEBAP ÝÞ BANKERLÞK ülkemizde dert yok tasa yok üstelik 150 milyar tl kasanda kullanýmý yasak paran var dilersen onu yönet yine para kazann !!!
BANKALAR NEDEN ucuz peki risk var mý derseniz ? spek istemiyor yabancý gelsin alsýn diyolar yürümüyor banka hisseleri el ayak demir prangalar vurmuþlar 1 fk da bekliyorlar ÞAKA gibi özetle...
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri