Sn. Steel söylediklerinize katýlýyorum . Bu sebep ile Sn. dudu bir kaç kez yazmýþtý 2011 de emekli oldum 700 usd emekli mayýþý alýyordum þimdi 300 usd dövlete güvensem yaya kalmýþtým diye yani arkadaþlar lotlarýnýza sahip çýkýn gelecekte emeklilik mayýþlarý yetersiz bakiyelere dönüþecek.
Ýkincil ürünlerde, yaný yassý metal ile üretilen boru profil levha gibi ara hammaddeler de bugünde fiyat artýþý var. Bankalar gibi onlarla yükselme ama onlarla düþ. Muhtemelen fiyatlar 1-2 gün artar, sonra kazaren düþerse hissede düþer, çýkmayan hisse yapmýþlar.![]()
Yýlýn bitmesine 84 gün kaldý. Sanýyor hep böyle kalacak.
Maalesef doðru tespit. Dün baktým 10 bin günden fazla prim ödemesi yapmýþým halen aylýk 2 bin TL yakýn bagkur primi ödüyorum. Yaþ 48,5. Emekli maaþýndan geçtim çýksa da þu prim ödemeden kurtulsam valla zoruma gidiyor artýkYoksa emekli maaþýyla filan olmaz kesinlikle ilerleyen yaþlarda hayat standardýný koruyacak insanýn pasif gelire ihtiyacý vardýr. Bu mecrada Eregl/Isdmr olmamýn nedeni de bu zaten. Sasa uçtu Hekts kaçtý vs vs farklý olaylar. Eregl gibi misyonu hissedarlarýna düzenli nakit akýmý saðlamak olan bir yapýda mümkün olan maksimum paya sahip olmaktýr mesele. Ondan sonra emekli maaþýnýn filan hiçbir önemi kalmaz. Bugün alacaðýn emekli maaþý ortalama 300 usd olsa yýlda 3600 usd yapar. Ereg son dönem kötümser bakalim net 10 cent verse 3600 usd için 36 bin lot hisseye sahip olman gerekir.
Eregl fiyatý artmýyorsa bu matematiðin bilincinde olan için bulunmaz fýrsat sunmaktadýr. Yapabiliyorsan tasarruf et git topla ne kadar toplayabilirsen Haa çok kendine güvenin var çok cesursan git öteki hisselerde paraný büyüt sonra gel daha çok topla becerebiliyorsan. ÝnþaAllah Eregl misyonunu yýllar içinde devam ettirir.
Hayat mevsimler gibidir. Ne kýþ ne yaz ne bahar sonsuza dek sürmez. Iyi günler yaþadýk geçti gitti kötü günler de elbette geçecektir Allah izin verirse
Ereðlide bir önceki yakýn tepe deðer 31,40, bu rakamý hacimli geçmeli ki önü açýlsýn.
Þimdi seçim sonrasý borsada durulmaz yarý yarýya düþer senaryolarý falan konuþuluyor!
Ne olacak, 1000 puan faiz artýþý ile baþlasa yeni hükümet, eskisi kalsa yine faiz artýrmasa belki bir enstrüman çýkartacak ki seçimden sonra borsa umurlarýnda olmaz…
Parayý ne yapacaksýn? 3 e katlamýþsýn? Faiz mi dolar mý altýn mý? 😃 Ayný kýsýr stresli saçma döngü…
Ama ben þahsen þu an ne yapýyorsam 8 ay sonra da aynýný, ayný sakinlikle yapmaya devam edeceðim!
Tabii bu þu an her gün dayak yediðimiz gerçeðini deðiþtirmiyor 😃
Enflasyon ortamýnda piyasa konjonktürel doðru sektörlerin doðru hisselerinde
Para yapmak için mükemmel imkanlar veriyor
Yapýlmasý gereken hiç bir hisseye aþýk olmamak
Fýrsatlarý güvenlik marjý ile deðerlendirmek
Hedefli gidip realize etmeyi bilmek
Ve gelip yerinde kalmaya devam etmesi kuvvetli ihtimal Ereðliden daha fazla alabilmek
Bunun haricinde þu an taze kaynak öz sermaye ile Ereðli almak karþýt yatýrým stratejisine girer ki
Bunun psikolojisini herkes kaldýramaz
Kaldýrabilecek olanlar mükâfatýný elbette alacak
Ancak o zamanlara görünen daha epey var
Duygusal olmayýn realist olun
Az insan çok huzur
Yer Ýmleri