Originally Posted by
KIZILDAG
Eyt de kademe yapacak. Yaþa takýlanlarý yine yaþa göre 1-2 sene geri çekecek. Muhtemelen 2 sene veya çok yakýn olanlarý 3 sene. Þöyle diyebilir. Þuan 53 yaþýný bekleyeni 2023 için 3 yýl geri çektim der, 2024 yýlýnda takýlaný 2 yýl geri çektim. 2025 yýlýnda takýlan varsa 1 yýl geri çektim der. Zaten 2029 yýlýnda 1999 yýlýnda yaþa takýlanlar mevzusu olmayacak. 2029 yýlýnda 30 yýlý geçtiði için mevzu kapanacak. Yukarýdaki örnek 2 olmaz 4 olur, 3 olmaz 2 olur, ama buna yakýn bir örnek olacak. Keza tam tekmil 99 öncesi 25 yýlý dolaný emekli edecek olsa bunu çoktan açýklamýþ olurdu. Eyt siz seçim iþine bakýyor. Eyt olmadan seçimler nasýl geçer. Sonra oradaki ankete orana göre eyt nin derecesi netleþecektir. Benim tahminim.
Bence yaþ sorunu ortadan kalkacak, 9000 gün pirimi olanalrý hemen 8500-9000 arasý olaný nisan-maytýs gibi, 8000-8500 gibi olaný temmuz gibi vs.. bu saatten sonra yaþ sýnýrýný kaldýrmak zorundalar.Yaþý açýklayamazlar..EYT lilerin büyük bölümü ise ak partili....yapmazlar...Aslýnda bir duyumum var ama 50 isdmr verene söylerim....
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri