BDDK yine Kredilere kýsýtlama getirmiþ, oda elinde kýlýç sallýyor, istediði gibi..
Ýris Cibre
@iriscibre
·
3m
BDDK Dýþ ticaret þirketine diyor ki;
Yýllýk ciron 100 Milyon TL (~5.4 Milyon usd) ise
10 Mio TL'den (~540bin usd) 1 USD fazla dövizin varsa kredi kullanýp ara malý ithal edemezsin
Dün merkez faiz indirdi bu akþam bddk aldýðý kararla elinde döviz olan firmalarýn kredi alabilmelerini hepten imkansýz hale getirecek kararý almýþ. Bu þartlar altýnda kim nasýl üretim yapabilir ki. Hem ekonomi büyüsün þirketler ucuz finansman saðlasýn enflasyon düþsün mantýðýyla faizleri indiriyorsun hemde ekonomiyi üretim yapýp satarak büyütecek firmalarýn kredi çekmelerini imkansýz hale getiriyorsun. Varolan enflasyon zaten milletin sermayelerini eritti, iþletme sermayesi ihtiyacý had safhada. Millet eriyen sermayesini yerine koyamadýðý gibi düþen sermayesinin yerine kredi çekme ihtiyacý zaruri olduðundan bunu bari yapýp geçen sene ki miktarsal üretimimi sürdürmeye çalýþayým diyor ama adamlara kasasýnda 500 bin dolar varsa kredi vermiyorsun. Ýyi de babacým bu adamlarýn %80 i iþini yapabilmek iþin ithal hammaddeye baðýmlý, mecburen mal alabilmek için döviz tutmasý gerekiyor. Kredi çekebilmek için elde tutulacak maksimum döviz rakamýný arttýrman gerekiyorken sen 900 bin dolardan 500 bin dolara düþürüyorsun. Vallahi ben bunlarýn akýllarýndan þüphe etmeye baþladým.
Az insan çok huzur
Abi bomboþ karar ..
Babam tekstil fabrikasýna ortaktý eve gelmezdi kasalarýnda dolarlar altýnlar dururdu bankalara da bazý aylar asla güvenmezleri ticarette bankalarý hiç bir güç kredi verirken durdurumaz abi geç onu..
Diðer forýmdaki ak militanlarla ve akp nin tetikçi yazarlarý ile uðraþmaktan býktým. Ne halleri varsa görsünler onu bunu beðenmeyen yolsuzluk yapan adama reis diyen tiplerden ne köy ne kasaba olur fedor bey o açýdan sen rahat ol .
Bankalar için tüm uzmanlar hemfikir . O kadar gülünç ve cahilce itirazlar ile eregli, banka veya diðer ciddi sanayileri kötülüyor ve saçmalýyorlar ki ... ve imalý siyaset yapýyorlar ki muhattap almam zaten..
Kredi çekmeleri imkansýz ise pazartesi ekonomi durur abi geç onu güzel alým imkaný bile olmaz pazartesi bankalar yukardan açarlar hee alým imkaný olursa süper olur benim gibilere düþünsenize ...faizler %7 ama kredi de aðýr þartlar var ne ironik demi yemezler duran ekonomi duymadým seçime giderken düþen borsa da olmaz sanmam )))
3 aydýr 4 bddk kararý oldu kredi kredi super fon çýkýypr kredi hep þu oldu bankalar batacak diye 5 kez yazdýlar hep tersi oldu...ne banka batar ne de ülke kredi þartlarý þu...
Yenilere zaten vermiyolar eskþlere de teminat ve evrak karþýlýðý veriyorlar artýk Regüle bir ofis iþlemi olur evrak gelir evrak gider bddk elemaný özel bankaya onay verir kredü çýkar SOVYETLER BÝRLÝÐÝ ekonomik modeli sanýrým. Cari açýk sorunu çözülseydi bu tarz denetim de yoðunlaþmazdý iyi oldu defolsun pis dolarcýlar ülkeden dolarý seveni de ben sevemiyorum zaten vatanseverlikle alakasý yok
ABD nerede ise %3 kapadý, demirlere bakmaya korkuyorum, gece gece canýmý sýkmayým
%7 %8 miþ, bir þey deðil...
Kahrolsun Putin!
Yer Ýmleri