BIST 50 de Pd/dd 1 in altýnda sadece Ereðli var sanayi hissesi olarak. Ona en yakýn Kardemir ve Vestel var. Onlar da 1.3 larda. Ereðli de 1.3 lara gelse fiyat 40 TL olur. BIST 100 e baksak muhtemelen orada da 1 in altý yoktur. Bu hisse borsa Ýstanbul'un açýk ara en kötü fiyatlanan hissesi. Ýþler iyiyken de dahil. Hiç þüphem kalmadý artýk.
dolar artýþý hariç hiçbir þeyi fiyatlamadýk. geçen sene bu zamanlar dolar rallisiyle beraber 20lerden 30lara geldik ve bir yýldýr oradayýz. yani inanýn o rekor bilançolardan sonra 42lere fln deðseydik tamam dicektim ama yok. Debelenip duruyoruz þaka gibi 12 ay geçti. kkmden az kazandýran bi biz varýz herhalde…
Ereðli de borsada sermaye kazancý üzerine yatýrým yapýlmaz maalesef.
Yüksek temetttü verimliliði ve þirketin iþ yaptýðý sektör sebebiyle Ereðli hisse fiyatý 1-3 dolar arasýnda gidip geliyor. Ama Ereðli yüksek temettü verimliliði ve yüksek temettü sayesinde yatýrýmcýsýný büyütür.
Ben yeni yýlda minimum 0,18-0,20 usd civarýnda temettü bekliyorum inþallah. Bu da bugünkü fiyatlarla %10-12 arasý bir temettü verimliliði demek.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Sn. selcjk,
enflasyon sebebiyle kýzmakta çok haklýsýnýz. Hesap kitap yaparken iþin içine enflasyonu kattýðýmýzda iþin içinden çýkýlacak bir tarafý yok. Ýnsan kendini enayi gibi hissediyor. Diðer taraftan Ereðli'nin gerçeði bu. Dediðiniz gibi bu saatten sonra uzaya gitmiþ diðer hisselere geçmek ne kadar doðru olur onu da herkes kendisi deðerlendirir.
Þirketlere sadece borsadaki fiyatlamalarýyla bakmak bizi yanýltabilir. Hisse fiyatýnýn böyle olmasý yanlýþ yolda olduðumuzu göstermez. Hisse fiyatýnýn uzaya gitmiþ olmasý da doðru yolda olduðumuzu göstermez.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri