
Originally Posted by
StranGe_PassenGer
Teþekkürler.
Rica ederim..
Oradaki kýstaslar Þu:
1) Listelenen ve gayrý meþru kabul edilen gelirlerin Toplam gelirlerin (burada gelirlerden kasýt Toplam Yýllýklandrýlmýþ Satýþlar ) %5'inden büyük olmamasý
2) Nakit ve Benzerleri, Ticari Alacaklar gibi içerisinde faiz geliri içerebilecek varlýklarýn toplamýnýn toplam aktiflerin ya da piyasa deðerinin (hangisi büyükse) 1/3'ünden fazla olmamasý (faiz geliri deðil, içinde faiz içerebilecek varlýklarýn toplamý kastediliyor)
3) Ýçerisinde faiz ve türevlerini içerebilecek borçlarýn (finansal ya da ticari borçlar) toplam aktiflerin ya da piyasa deðerinin (hangisi büyükse) 1/3'ünden fazla olmamasý (faizin kendisnin deðil, içinde faiz ödemesi içerebilecek borçlarýn toplamý kastediliyor)
Bu kriterleri saðlayan ve ana faaliyet alaný listelenen ve gayrý meþru kabul edilen ürünlerin üretimini ya da alým- satýmýný içinde barýndýrmayan her þirket katýlým endeksinde yer alabiliyor.
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Yer Ýmleri