Bi de işte OYAK satarsa şirketi, ya son 10 günde oluşan ortalama fiyattan satması gerekiyorsa falan dendi. Dediğim gibi OYAK isterse o fiyattan aşağı da satar. Malın sahibi o. Ama ben OYAK adına yetkili grubun içinde olsam. Yani söz söyleme hakkım olsa. Bi grup gelse şirketin yarısına son bilmem kaç günün ortalama fiyatını teklif etse ki herkes her şeyi teklif edebilir, komik olmayacaksa. Onlara gidin o zaman borsadan alın derim. Borsadan bırak şirketin yarısını almayı, hisse fiyatının 25 tl olduğunu düşünün ve şirketin %10 u olan 350 milyon hisseyi borsadan alın. Fiyat nereye çıkar acaba. Bi de olaya böyle bakın. Sonuçta biz ufak ufak aldığımız için ucuza alabildiğimiz kadar alıyoruz. Yabancıdaki hisse bitene kadar ne toplasak kardır diyorum. Sonra ne olur belli değil. Arcelordaki 420 milyon hisse de var. Ama onların satacağını sanmıyorum. Belki hisse fiyatı abuk subuk bi yerlere çıkarsa satarlar.
Tabi ben burada şu tecrübem var, bu tecrübem var diye hiç söylemedim. Öyle ahım şahım bi tecrübem yok ama keko da değilim. Türkiyenin bilinen markalarından birine, 60-70 kişilik bölümün şefi olduğumda 24 yaşındaydım. 1 sene sonra fabrika müdür yardımsı oldum aynı zamanda. 4 senede bölümüm 150 kişi oldu. Fabrika 600 kişiye çıktı. Ve Türkiye Pazar payımız %28 e çıktı. Askerden sonra 100 kişilik bi şirkete genel müdür oldum, 29 yaşındaydım. Üretimi de az çok bilirim, kapasiteyide, kapasite arttırmayı da az çok bilirim. Bankacılığı da, muhasebeyi de az çok bilirim. Yani çok iyi bilmiyor olabilirim, ama hiç bir şey bilmiyor da değilim. Böyle şeylerde mütevazi olmak iyidir. Tabi hemen seni keko yerine koyarlar ama ben şunu da çok gördüm. Adam 20-30 sene yaptığı işin bile deteylarına vakıf değil. Bazı şeyleri yanlış biliyor ve yanlışı yanlışla düzeltiyor. He belki bunları yazmak için bu tecrübeler yeterli değildir. Ona bişey diyemem. Bi de yazarak her şey anlatılmıyor.
Türkiye de ne iş yapıyorsanız yapın. Eğer büyümek istiyorsanız bankacılığı çok iyi bilmeniz gerekiyor. Neredeyse bi şubeyi yönetecek kadar bilmeniz lazım. Yapacağınız iş kadar önemli, eğer bankaları kullanacaksanız. Adam bankacılığı bilmiyor, bankanın mantığını çözememiş, nakit akışını bozuyor, sonra diyor ki banka benim malıma çöktü. Ya banka senin malını naspın. Aktifini niye bozsun. Borcunun 3 katı malla batanları biliyorum. İşin kötü tarafı adam battığını da bilmiyor. En fazla 1 sene sonra önüne duvar gelecek farkında değil. Siz de az çok duymuşsunuzdur. Böyle patronlarla dolu Türkiye. Nakit akışını öyle bi kitliyorlar ki, o 3 katı mal, o borcu ödemiyor. İcralar temerrüt faizleri falan yüzünden. Diyeceksiniz ki banane ortak mıyım onlara. Ortak değilsiniz ama bunların olduğu ortamda alacak verecek ilişkisine gireceksiniz. Yani dışarıda da öyle büyümek para kazanmak öyle kolay değil. Ben yazdığım ve burada yazamadığım bir çok konuda OYAK ve Ereğli yöneticilerine güveniyorum. Güvenmesem zaten hissesini almam. Burada da hiç yazmamış olurdum.
Dediğim gibi bi de işin borsa tarafı var. Borsa tarafını bilen biliyor ama borsa tarafını yorumlarken de şirkete dandik şirket muamelesi yapılmaması lazım diye düşünüyordum. Artık düşünmüyorum. İsteyen istediği muameleyi ve hakareti yapsın. İtiraz etmemek lazım. Ben ekmek teknesi olarak görüyorum Ereğliyi.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri