Türkiye ithal hurda dün 350 den 360 dolara gelmiþti bugün rakam 370 yanýyor. Londra neden 363 dolar da kaldý.
Türkiye ithal hurda dün 350 den 360 dolara gelmiþti bugün rakam 370 yanýyor. Londra neden 363 dolar da kaldý.
Kardemir bir fiyat KAP'ý atmýþ... Bizdeki bu KAP'sýzlýðý artýk diðer þirketleri takip ederek tatmin ediyoruz.
Fiyat yokmuþ.
Zamaný gelince gider...O zamnýda biz bilemeyiz.. Sabretmek gerekiyor....Dediðim gibi nispeten sýð kaðýt..
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Burada 150 dolar iþletme maliyeti yazmýþýz, resmen sallamýþým. Böyle bir maliyet olsa içeride adam býrakmaz doðrarlar. Hammadde maliyeti 330 dolar güncel rakamlar, iþletme maliyeti 70-80 dolar bile çok. Yani 400 dolar. Elektrikle üretenler fiyatý 700 de tutarsa ton baþý vergi ve finansman öncesi kar 300 dolar olur. Sabah 32,5 lira hedef verene uygun bir rakam deðil. Brüt bu veriler 1 yýl gitmeyecek, tabiki deðiþecek. 300 olsa 8 milyon ton brüt 2,4 milyar kar demektir. Net karý da 1,5 milyar dolar olsun. Ünlü Co pazarýn daraltacaðýný düþünmüþ.
Hurdayý izlediðini sanan 330 dolarda düþecek diye bakýn ne yazmýþ.
Pazartesiden beri navlun fiyatlarý arttý. bu ayný zamanda son hurda anlaþmalarýndaki artýþýn da güçlü bir nedeni.
Temettü verdiði ay içinde aracý kurumlara çok sallamýþtý burada insanlar
Vay bu kurumlar malý verdi algý yapýyor vay þu bu
Piyasa sopayý çekince akýllar baþlara gelmiþti
Bu aracý kurumlarýn hepsi þirketle görüþüp bizim gibi düz sýradan yatýrýmcýlarýn ulaþamayacaðý bilgilere ulaþýyor
Ereðli biz mail atýp kendilerini arayýp sorduðumuzda iþler olaðan akýþýnda devam ediyor diye bizi sepetliyor
Ama bunlara farklý muamele ile çok bilgi veriyor
O yüzden bu raporlara itibar etmek gerektiðini ben þahsen kendi payýma anladým
Haa tabi kalkýp 18 lira çeken sünnetsiz bofa nýn raporunu kast etmiyorum bunlarý derken
Ýþ yatýrým Ak yatýrým Ünlü vs gibi düzgün kurumlarý raporlarýný kast ediyorum
Raporun tamamýný okudum bugün
Net þekilde pazarda ve talepte daralma bekliyorlar
Bir çok bilgi ve öngörüde alenen belli þirketle görüþüp metne dökmüþ
Ereðli adam gibi bir mentaliteye sahip olsaydý yatýrýmcýlara bir sunum hazýrlama ahlakýna sahip olur
Analist toplantýlarý ile tüm kurumlara beklentilerini açýklar
Sunumunu da kap da yayýnlardý
Dedim ya sýfýr ahlak
Uzun yýllardýr yatýrýmcýsýyýz
Aþýk deðiliz
Temettü verimi yüksek olmasa bir dk durmazdým
Bu kadar açýk ve net
Az insan çok huzur
Yer Ýmleri