Originally Posted by
fedoramca
Teþekkürler, sizlerden destek alýyoruz, baþlangýcýn 3 katýna yakýn lotum var Ereðli'de, fiyat buralarda olmasa toplayamazdým. Böyle kalmayacak elbet, hedefimi 100 bin lot yaptým. Yaþayýp göreceðiz. Þu an lot arttýkça mutlu oluyorum, ne kadar bedel ödediðime de çok takýlmýyorum, çünkü o hesabý 5 yýl sonra yapacaðým. Adý üstünde, þu an ben YATIRIM yapýyorum. Yatýrým denen þey sanýrým böyle yapýlýr, yarýn ne olacak bilmiyoruz ki, aldýðýn arsa için de risk var, ev için de risk var. Arsadan yol geçebilir, istimlak olabilir, ev arzý artar ev fiyatlarý ve kiralar düþebilir.
Tek varlýðým Ereðli deðil ama, nakit tüm varlýðýmýn fazlasýný Ereðli'ye 5 yýllýk perspektif ile yatýrdým, beþ yýl boyunca da belli oranda devam edeceðim.
Bu arada demir çelik sektörünün çökmesine devlet asla izin vermez, stratejik bir önemi var diye düþünüyorum!
Sasa konusunda aklýmdan geçen gün ayný þey geçti , adam ölse durum ne olur diye, holding yönetiyor falan derler dedim içimden, miras kavgasý bile hissede her þeyi tersine çevirebilir.. Tabii ALLAH uzun ömür versin o ayrý mesele.... Ülkeye yatýrýmlar yapýlsýn...
Sn. Fedoramca,
Bence de baþaracaksýn. Yüzbinlerce üyesi olan OYAK Ereðli'yi kendi haline mi býrakacak. Kaldý ki bu þirketleri devlet kurdu ve bence de stratejik öneme sahip. Yeþil enerji karbon vs. bunlara çok kafayý takmaya gerek yok. Zamaný geldiðinde yatýrým yapýlmasý gerekirse Ereðli bunun en kralý yapar ve pazarda da olmasý gereken yeri alýr diye düþünüyorum.
Benim portföyümün çok büyük kýsmý Ereðli idi artýk tamamý Ereðli þu anda. Sadece temettülerle BES tarafýna her yýl temettü dönemi para aktaracaðým kalan paraylada Ereðli paylarýmý yükselteceðim. Beðendiðim diðer þirketlerde gerçekten çok uygun fiyatlamalar olursa tekrar pay alabilirim ama benim kendime koyduðum hedef, ömrümü tamamladýðýmda Ereðli'de 1/10.000 pay sahipliðini çocuklarýma miras býrakmak. Bunun olup olmadýðýný zaman gösterecek. Biz niyet edelim, elimizden geleni yapalým, gerisi Allah'a kalmýþ. Nasipse olur.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri